USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'İş Bankasındaki CHP hisseleri Anayasaya aykırı'

“İş Bankasındaki hisselerin hazineye devredilmesiyle Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu'na aykırılıklar giderilecektir. CHP'ye düşen emaneti Türk milletine teslim etmektir.”

'İş Bankasındaki CHP hisseleri Anayasaya aykırı'
14-02-2019 13:52
Google News

Türk Hukuk Enstitüsü Başkanı Avukat Tarkan Toper, İş Bankasındaki yüzde 28,5 oranındaki CHP hisselerinin hazineye devri konusunda yaşanan anayasaya aykırılık tartışmalarına açıklık getirdi. Toper, aslında mevcut durumun anayasaya aykırı olduğuna dikkat çekerek “İş Bankası hisselerinin hazineye devredilmesiyle Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu'na aykırılıklar giderilecektir” dedi. Devir işlemini miras hukuku açısından değerlendiren Toper şunları söyledi:

HİSSELER ‘ŞARTLI' BIRAKILDI

Atatürk, 1933 yılında aile üyeleri ve akrabalarının kişisel mirasından hak talep edemeyeceğini ilişkin yasa çıkarılmasını sağladı. Atatürk 1927'de mal varlığının çoğunu hazineye bağışladı. Yine 1938 yılındaki vasiyetiyle bir kısım taşınmaz ve İş Bankasına ait hisselerini ‘şartlı' olarak CHP'ye bıraktı. Atatürk'ün İş Bankası hisselerinden elde edilecek gelirleri, yaşarken ilgilendiği, okuttuğu ve manevi evlat kabul ettiği kişilere ve Türk Tarih Kurumuna verilmesini şart koştuğu görülmektedir. Atatürk'ün İş Bankası'ndaki hisselerini CHP'ye bir gelir olarak bırakılmadığı ortadadır. CHP, ‘Atatürk'ün manevi mirasına sahip çıktığını, bir manada vasiyetnamenin uygulanması için emanetçi olduğunu' beyan etmektedir.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ