USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

İş Bankası'nın kişisel asistanı “Maxi“, 55 milyondan fazla diyalog gerçekleştirdi

İşCep üzerinden kullanıma sunulan, kullanıcıların 7 gün 24 saat karşılarında gerçek bir müşteri temsilcisi varmış gibi yazarak...

İş Bankası'nın kişisel asistanı “Maxi“, 55 milyondan fazla diyalog gerçekleştirdi
18-01-2021 19:10
Google News

İş Bankası'nın yapay zeka teknolojisine dayalı kişisel asistanı Maxi, Kasım 2018'den bu yana 7,2 milyonu aşkın müşteri ile 55 milyondan fazla diyalog gerçekleştirdi.

Türkiye İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, İşCep üzerinden kullanıma sunulan, kullanıcıların 7 gün 24 saat karşılarında gerçek bir müşteri temsilcisi varmış gibi yazarak ya da konuşarak işlem yapmalarına olanak sağlayan Maxi'nin yetenek sayısı 400'ün üzerine çıkarıldı.

Maxi, yeni yetenekleriyle birlikte her geçen gün daha çok müşteriyle etkileşime geçiyor. Geçen yıl 2019'a göre Maxi'nin etkileşim kurduğu müşteri sayısı yüzde 20'ye, diyalog sayısı ise yüzde 80'e varan oranlarda artış gösterdi. Sesli işlemlere de ilginin arttığı 2020'de kullanıcıların yüzde 25'i, işlemlerini Maxi ile konuşarak gerçekleştirdi.

Kullanıcılar; para transferi, kredi kartı borç ödeme, fatura ödeme, nakit avans, döviz alış satışı gibi temel bankacılık işlemlerinin yanı sıra, tarih ve kategori özelinde sorularla harcama geçmişlerini detaylı bir şekilde öğrenebiliyor.

Ayrıca, "Bu ay bütçemi aşmadan ne kadarlık giyim harcaması yapabilirim?" gibi sorularla harcama tavsiyesi de alabiliyor. "Maxi'yi günün özeti ile aç" özelliğiyle de kullanıcılar, her güne hesap ve kart bilgileriyle, yakın tarihli ödemelerini ve güncel kur bilgilerini öğrenebilecekleri "Günün Özeti" ile başlayabiliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ