USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İran’dan yaptırımlar öncesi son açıklamalar

İran'da cuma namazı hutbelerinin ve siyasilerin konuşmalarının konusu ABD yaptırımları oldu. Açıklamalarda ABD'nin yaptırımlar ile İran'ı yıkamayacağı vurgusu yapıldı.

İran’dan yaptırımlar öncesi son açıklamalar
03-11-2018 02:52
Google News

ABD'nin 4 Kasım'da İran'a karşı uygulaması beklenilen yaptırım ile ilgili İranlı yetkililer ABD'nin yaptırımlarda takip ettiği hedefine varamayacağını, İran'ın bu ekonomik ve siyasi hamle karşısında hazırlıklı olduğu yönünde açıklamalar yaptı. ABD'li yetkililerin yaptırımlar hakkında yaptığı açıklamalarından önce bugün İran'da düzenlenen cuma namazı hutbelerinde, ABD yaptırımları en önemli başlıklar arasında yer aldı.

"ABD'nin yaptırımlarda takip ettiği siyasi hedeflerine ulaşamayacağı kesindir"
Tahran'da cuma namazı imamı Muhammed Ali Kirmanı yaptığı konuşmada yaptırımlara değinerek, “ABD'nin ekonomik hedeflerine ulaşması çok zayıf bir ihtimal. ABD'nin yaptırımlarda takip ettiği siyasi hedeflerine ulaşamayacağı kesindir” ifadelerini kullandı.
Yaşanan krizde Avrupa Birliği'nin (AB) duruşuna değinen Kirmani, “İlk defa AB'nin, ABD politikalarına karşı bildiri yayınlayıp, buna ilaveten yaptırımların etkisinde kalmamak için bir mekanizma geliştirdiğine tanık oluyoruz” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ