USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

iPhone'un pilini 4'e katlayan proje: Fat Battery

Geçtiğimiz şubat ayında ilk kez gösterilen ve iPhone'a 36 saat video izletme imkanı veren Fat Battery projesi sonunda hayata geçiriliyor!

iPhone'un pilini 4'e katlayan proje: Fat Battery
28-04-2016 05:17
Google News

Geçtiğimiz Şubat ayında ilk kez gösterilen ve iPhone'a 36 saat video izletme imkanı veren Fat Battery projesi sonunda hayata geçiriliyor!

Şubat ayında ilk kez görücüye çıkan Fat Battery projesi çok ses getirmişti. Belki de nesiller boyunca iPhone'un en büyük eksiği olan pil ömrü sorununa bu projeyle tamamen veda edebilirsiniz. Zira bu sayede iPhone 6S'in 1715 mAh'lik pili, neredeyse 7000 mAh'e kadar çıkıyor. Tabii sistemin bazı dezavantajları da var.

Öncelikle projenin herhangi bir cihaz veya dış aksesuar olmadığını belirtelim. Aslında çalışma prensibi şarjlı kılıflara benziyor ancak yeni pil, dışarda değil telefonun içerisinde. Yani telefon sökülerek yeni pil takılıyor.

GELİŞTİRMENİN BEDELİ...

Elbette bu kadar fazla geliştirmenin bir bedeli var. Telefonunuzun kalınlığı 2 katına çıkacak ve ağırlığı da hayli artacak. Pil ömrü için bunlara razıyım diyorsanız yapabileceğiniz iki şey var.
İsterseniz iPhone'unuzu göndererek yenilenmesini sağlıyorsunuz veya direkt olarak modifiye edilmiş bir iPhone'u alıyorsunuz. Projenin şimdilik iPhone 6 ve 6S için geçerli olduğunu da hatırlatalım.

Yapılan ilk testlere göre telefon, tam 36 saat 24 dakika video oynatma süresi sunmaya başlıyor.
Cihazın orjinal halinde bu süre yalnızca 13 saat. Projenin ilk örneklerini 300 dolara tamamlayan şirket, yarından itibaren 120 dolara bu iş halledecek.
Ayrıca bu işlemler iPhone'unuzun garantisini bozuyor. Bu yüzden şirket kendi bünyesinde size 1 yıllık garanti imkanı sağlıyor.

Ekibin sene sonlarında iPhone 7 ve iPhone SE için de bu projeyi başlatacağı düşünülüyor.


Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ