USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

iPhone pil ömrünü uzatmak için birbirinden farklı ipuçları!

iPhone modellerinin pil ömrünü uzatmaya yardımcı olan farklı ipuçlarını sizler için bir araya getirdik. Peki, iPhone'un pil ömrü nasıl uzatılır?

iPhone pil ömrünü uzatmak için birbirinden farklı ipuçları!
11-10-2017 18:07
Google News

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinin raflarda yerini alması ile birlikte, cihazı satın alan veya satın almayı planlayan kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan birisi de, her zamanki gibi pil ömrü oldu.

Batarya tarafında büyük bir iyileştirme yapılmış olmasa da, cihazlara güç veren yeni Apple A11 Bionic işlemci oldukça üst seviye bir performans sunmasına rağmen düşük güç tüketimi ile ön plana çıkıyor.

Bizde iPhone 8 veya iPhone 7 farketmeksizin tüm iPhone sahiplerinin gün içerisinde akıllı telefonlarından daha uzun bir pil ömrü elde etmesine fayda sağlayacağını düşündüğümüz farklı ipuçlarını bir araya getirdik.

Uyandırmak İçin Kaldır özelliğine veda ediyoruz!

iOS 10 ile birlikte kullanıcılara sunulan Uyandırmak İçin Kaldır özelliği, temel olarak kullanıcının iPhone'u eline alması veya cebinden çıkararak kullanmak istemesi halinde ekranı otomatik olarak açıyor.

Bazı durumlarda ekranın yanlışlıkla açılmasına neden olan bu özelliğin, iPhone'un pil ömrünü negatif bir etkisi olabiliyor.

Bu durumdan kurtulmak için Ayarlar menüsü altında yer alan Ekran ve Parlaklık bölümüne geçiş yaptıktan sonra, ‘ Uyandırmak için Kaldır ‘ seçeneğini devre dışı bırakmak yeterli.

Gereksiz bildirimleri ortadan kaldırıyoruz!

Uyandırmak için Kaldır özelliği devre bışı bırakılmış olsa bile, yeni bir bildirim geldiğinde iPhone’un ekranı cihazı elinize almanız veya cebinizden çıkarmanız halinde otomatik olarak açılmaya devam edecektir.

Bu durumun geçmek ve kilit ekranında gösterilmesi istenilen bildirimleri belirleyerek daha verimli bir kullanım elde etmek için iPhone kullanıcılarının yapması gereken oldukça küçük bir işlem bulunuyor.

Ayarlar > Bildirimler yolunu takip eden kullanıcıların, burada yer alan uygulamalar arasından ihtiyaçlarına göre tercihini yaptıktan sonra ‘ Kilit Ekranda Göster ‘ seçeneğini devre dışı bırakması yeterli.

Arka planda yenilenen uygulamaları gözden geçiriyoruz!

iPhone'unuzun pil ömrüne doğrudan etki eden ve devre dışı bırakmanız halinde oldukça iyi sonuçlar elde edebileceğiniz etkenlerden birisi de şüphesiz, arka planda aktif halde çalışmaya devam eden uygulamalar.

Akıllı telefonlarımıza yüklediğimiz ve haftada, bazı durumlarda ise ayda bir defa ancak kullandığımız uygulamalar bulunabiliyor.

Bu uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyerek bildirimlerden kurtulabilir ve pil ömründen büyük bir oranda tasarruf edebilirsiniz.

Otomatik ekran kilit süresini kısaltıyoruz!

Akıllı telefonunuzu sıklıkla masaya bırakan ve çalışmaya devam eden biriyseniz, ekran kilit süresi sizin için büyük bir önem taşıyor.

Ekranın 1 dakika bile geç kapanması, bu işlemin gün içerisinde onlarca defa tekrarlandığı düşünüldüğünde pil ömrüne büyük bir etki sağlıyor.

Ekran kilit süresi için minimum değer olan 30 saniyeyi tercih etmek, kullanmadığınız durumlarda telefonunuzun ekranının en kısa sürede kapanmasını ve gereksiz pil tüketiminin önüne geçilmesini sağlayacaktır.

Kaynak: SHIFTDELETE

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ