USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

iPhone 8 tasarım çizimi ortaya çıktı!

iPhone 8 tasarımı netleşmeye başladı. Bugün ortaya çıkan tasarım çizimi ile birlikte iPhone 8'in neye benzediği aşağı yukarı belli oldu. İşte, detaylar

iPhone 8 tasarım çizimi ortaya çıktı!
18-04-2017 10:32
Google News

Tanıtımına 4 aydan fazla olmasına rağmen yeni iPhone ile ilgili yeni görseller gelmeye devam ediyor. Apple ile ilgili paylaştığı sızıntılar ile gündeme gelen ifanr sitesi bugün iPhone 8 ile ilgili yeni görseller yayınladı.

Apple, Touch ID'den vazgeçebilir! Apple, Touch ID'den vazgeçebilir!

.

Neredeyse çerçevesiz bir iPhone!

iPhone 8'in tasarım çizgilerinin olduğu görselde cihazın 137.54 mm boyunda ve 67.54 mm genişliğinde olduğu görülüyor. Bu sebeple iPhone 8'in neredeyse iPhone 7 boyutlarında olacağını söyleyebiliriz. Fakat cihazın kalınlığı konusunda henüz bir bilgi yok.

17-04/17/iphone_8_tasarim-cizimi-2.jpg

Görsele göre iPhone 8'in ekranı 5.768 inç boyutunda olacak ve cihazın ön tarafının neredeyse tamamını kaplayacak. Ekranın dört kenarında sadece 4 mm'lik bir çerçeve bulunmakta. Bunun yarısından fazlası kenarlardaki 2.5D kavisli camdan oluşuyor.

17-04/17/iphone_8_tasarim-cizimi.jpg

Çizimde kulaklığın her iki yanındaki çeşitli kameralar, sensörler ve diğer bileşenler bulunuyor. Bu bileşenler büyük ihtimalla ön kamera, mikrofon, ortam ışığı sensörü, yakınlık sensörü ve 3D sensörü. Bileşenlerin tümü ekrana gömülü olarak görünmekte.

Ekran cihazın ön tarafını tamamen kapladığı için ana ekran tuşu bulunmamakta. Apple'ın parmak izi sensörünü iPhone ekranına yerleştirmeye çalıştığı biliniyor. Daha önce paylaşılan görsellerde olduğu gibi iPhone 8'in arasında LED flaşı bulunan dikey bir çift kameraya sahip olduğu görünüyor. Ben Bajarin'in daha önce belirttiği gibi iki lensin ayrılması, artırılmış gerçeklik ve 3D özelliklere yardımcı olabilir. Böylece perspektifte daha büyük bir fark yaratabilir.

::  

SDN 

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ