USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

iPhone 7 Plus kamerası şaşırttı

Apple iPhone 7 Plus modeli üzerinde yer alan iki kamera ile fark yaratırken bu kameranın bir yeteneğinin beklenenden farklı çalıştığı ortaya çıktı. İşte detaylar.

iPhone 7 Plus kamerası şaşırttı
28-09-2016 19:02
Google News

iPhone 7 Plus, bildiğiniz üzere küçük kardeşi iPhone 7 modelinden farklı olarak iki ayrı kamera ile birlikte geliyor. 12 MP’lik geniş açılı kamera ve telefoto kamerası ile 2 kat optik yakınlaştırma ve 10 kata kadar dijital yakınlaştırma yeteneğine sahip olan iPhone 7 Plus, kendisiyle en iyi fotoğrafı çekeceğiniz iddiasında. Son bilgilerse 2 kat optik yakınlaştırmanın sadece telefoto kamera ile sınırlı kalmadığını ortaya koydu.

iPhone 7 Plus İnceleme 

iPhone 7 bütün yönleriyle inceleme

iPhone 7 Plus kamerasının 2 kat yakınlaştırması nasıl çalışıyor?

Techno Buffalo’nun haberine göre, Apple algoritması 2 kat yakınlaştırma için duruma en uygun lensi kullanmayı seçiyor. Yani bu yetenekte geniş açı kamera da telefoto kamera da etkin bir rol üstleniyor.

Sürekli olarak çekilecek kare için tetikte olan ve buna göre durumu analiz edip en iyi kamerayı seçen kamera modülleri bu sayede yakınlaştırmayı en doğru şekilde gerçekleştiriyor. Örnek vermek gerekirse; kamera sensörü, geniş açıdan gelen bilgiler telefotodan daha iyi fotoğraf çekilebileceği doğrultusundaysa otomatik olarak bu kamerayı aktif hale geliyor.

16-09/27/applecam02.jpg

Yakınlaştırma tamamen optik değil

Bu durumsa 2 kat yakınlaştırmanın tamamen optik şekilde sağlanmadığını ortaya çıkartıyor. Öte yandan bu yakınlaştırmadan sonra da iyi sonuçlar elde edilecekse durumun kabul edilebilir olduğunu düşünüyoruz.

Durumu açıklayan bir videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

::
ShiftDelete

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ