USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

iPhone 6 Plus şarj olurken alev aldı

Amerika'da yaşayan bir kullanıcıya ait iPhone 6 Plus, şarja takıldıktan kısa bir süre sonra alev alarak kullanılamaz hale geldi.

iPhone 6 Plus şarj olurken alev aldı
31-12-2015 03:42
Google News

İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında pek çok kullanıcı her gün telefonunu şarj etmek zorunda kalıyor. Üreticilerin belirlediği güvenlik uyarılarına uymayan kullanıcılar ise kötü sürprizlerle karşılaşabiliyor. ABD'de iPhone 6 Plus şarj esnasındayken aniden alev aldı.

ABD’de yaşayan David Grimsley, Apple Store'dan aldığı telefonunu orjinal aksesuarlarıyla şarja taktı ve yatağına uzandı. Bir süre sonra yatağında bir sıcaklık ve koku olduğunu fark eden kullanıcı telefonunun alev aldığını fark etti ve hemen iPhone 6 Plus‘ı hemen şarjdan çekti.

Şarj kablosu eriyen telefonun bataryası şişti ve bir süre sonra tamamen kullanılamaz hale geldi.

Grimsley cihazını ertesi gün Apple Store'a götürdü ve üretim hatasından kaynaklandığı öğrenilen sorundan dolayı ücretsiz olarak yeni bir iPhone 6 Plus ile değişimi yapıldı. David Grimsley erken fark ettiği sorundan dolayı Apple ürünlerinden soğuduğunu ve hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Üreticiler, aciliyet durumu olsa bile telefonların gece saatlerinde şarjda kalmasını tehlikeli olarak görüyor.

Ayrıca şoklama tabir edilen yüksek voltajda şarj etme, yan sanayi aksesuar kullanımı gibi durumlarda da olumsuz durumlarla karşılaşma durumu da göz ardı edilemeyecek kadar önemli.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ