USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

IoT Eurasia'da dijital fabrikalar ve robotların geleceği konuşuldu

Mitsubishi Electric, IoT Eurasia etkinliğinde robotların geleceğini ve fabrika otomasyon alanındaki güncel teknolojileri sektör temsilcileri ile paylaştı

IoT Eurasia'da dijital fabrikalar ve robotların geleceği konuşuldu
03-03-2021 16:41
Google News

Mitsubishi Electric, bu yıl 4'üncüsü gerçekleşen IoT Eurasia etkinliğine katıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, işletmelerin ve sanayicilerin dijital dönüşüm sürecine entegrasyonu için Sanayi 4.0'a uyumlu inovatif teknolojiler geliştiren Mitsubishi Electric, 23 Şubat'ta çevrim içi olarak düzenlenen IoT Eurasia etkinliğine katıldı.

Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, "Dijital Fabrikalar ve Robotların Ruhu" sunumuyla robotların geleceğine değinirken, Ürün Yönetimi ve Pazarlama PLC Ürün Takım Lideri Merve Sarıhan ile Ürün Yönetimi ve Pazarlama Takımı Servo ve Hareket Kontrol Ürünleri Takım Lideri Ali Can Kıbrıslı, "Titreşim Bastırma Kontrolü" başlıklı canlı demo sunumlarıyla Mitsubishi Electric'in güncel teknolojilerini tanıttı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Bizel, şunları kaydetti:

"Günümüzde, fabrikanın içinde bulunan fiziksel süreçlerin siber dünyaya gerçek zamanlı olarak aktarılması konusunu ana yapı taşı olarak değerlendiriyoruz. Daha önceki sanayi evrelerinde her bir evrenin yapı taşı vardı. Sanayi 4.0 evresinin ana yapı taşlarının gömülü bilgisayarlar ve yazılım teknolojileri olacağını düşünüyoruz. Akıllı algılayıcılarla robotların anlayıp, algılayıp ona göre kararlar verebilmesini mümkün kılmak üzere çalışıyoruz.

100 yıllık teknoloji devi Mitsubishi Electric olarak gelecek bir asır için vizyon oluşturup çalışıyoruz. En büyük hayallerimizden biri, gelecekte robotlarımızın kendi kendilerine karar alıp tüketici ihtiyaçlarını giderebilecek yetkinliğe sahip olmasıydı.

Yapay zeka teknolojileriyle güçlendirilmiş bu yeni yaklaşıma Mitsubishi Electric'in tescilli AI markası olarak MAISART (Mitsubishi Electric's AI creates the State-of-the-ART in technology) ismini veriyoruz.

Bu tescilli teknolojimiz, 3 ana bölüm halinde çalışıyor. Bu aşamalarda 'derin öğrenme', 'pekiştirmeli öğrenme' ve 'büyük veri analizi' sistematiğini kullanıyoruz. Sanayideki 30 yılı aşkın üretici tecrübemiz sayesinde ve bu 3 sistematiği bir araya getirerek robotlarımıza yakın gelecekte bilinç katmayı hedefliyoruz.

Sanayi 4.0'a yanıt veren dijital fabrika konseptimiz e-F@ctory ve şirketlerin yapay zekadan maksimum fayda elde etmelerini sağlayan MAISART teknolojisinin Dijital İkiz uygulamalarına paralel entegrasyonuyla da yapay zeka ile ilgili pek çok projede yer alıyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ