USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

iOS 10.2 video yükleme sorunu!

Apple, son dönemlerde bazı içeriklerin iTunes'tan iPhone ve iPad'e yüklenmesini engelliyor. iOS 10.2 ile birlikte videolar da bu engele takılmış görünüyor.

iOS 10.2 video yükleme sorunu!
19-01-2017 01:37
Google News

iOS cihaz kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konulardan birisi cihazlarına yükleyecekleri herşey için iTunes'a mahkum olmaları. iTools ve iMazing gibi programlar olsa da Android kullanıcıları kadar bir özgürlük sözkonusu değil.

iOS 10.2 çıktı! iOS 10.2 çıktı!

Apple, iOS 10.2 güncellemesinin final sürümünü yayınladı. Peki iOS 10.2 ile birlikte gelen...

iOS 10.2'de video yüklenmiyor

iOS 10.2, kullanıcıların DVD'lerden ve diğer kaynaklardan kopyaladıkları ve iTunes'a yükledikleri videoların oynatılmasını engelliyor. Bunun bir hata olup olmadığı veya Apple tarafından bilinçli yapılmış bir engelleme olup olmadığı henüz belli değil.

DVD'den iPhone veya iPad'e film yüklemek şimdiye kadar oldukça basit bir işlemdi. Diski bilgisayarınıza yerleştirip, videoyu sabit sürücünüze kopyalayıp iTunes'a aktarmanız ve iOS cihazınızı senkronize etmeniz yeterliydi. Fakat iOS 10.2 ile birlikte videolar uygulaması kaldırılarak yerine TV uygulaması geldi.

17-01/18/ios-102-hata.png

Apple'ın Destek Toplulukları Forumu iOS cihazları üzerinden sevdikleri filmleri ve TV şovlarını kullanamayan kişilerin şikayetleri ile doldu. Bazı kullanıcılar bu soruna geçici bir çözüm bulmuşlar.

Bu kullanıcılar yeni TV widgetı'nın bugün sayfasına eklenmesinin, kopyalanan içeriğin TV uygulamasında görünmesini sağladığını ve bunun kasıtlı bir engelleme yerine iOS 10.2'deki bir hatadan kaynaklandığını ileri sürüyorlar. Bununla birlikte, geçici çözüm tüm kullanıcılar için işe yarayan bir yöntem değil.

İşte çözüm

Bulunan geçici çözüm şu şekilde: iTunes giriş ekranınızdan Bugün sayfasına ulaşın. Sonra da en alta gelin. Düzenle butonuna dokunun. Ardından TV uygulamasının yanında görünen yeşil "+" simgesine dokunun. Widget göründüğünde video içeriğinizi TV uygulamasında görebilirsiniz.

Eğer bu yöntem işe yaramazsa şu an yapabileceğiniz tek şey Apple'ın bu sorunu çözmesini beklemek. Bu, şimdilik bir hata gibi görünüyor. Apple'ın kullanıcıların, iOS cihazlarına yükledikleri yasal içeriği oynatmalarını engellemesi pek olası görünmüyor.

:: iOS 10.2'de bu sorunla karşılaştınız mı?

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ