USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Medya

İnternetten içerik kaldırma talepleri had safhada

Av. Serdar Han Topo, sanal ortamda istenmeyen içeriklerin ve buna bağlı olarak içerik kaldırma taleplerinin had safhaya ulaştığını belirtti.

İnternetten içerik kaldırma talepleri had safhada
07-03-2019 20:02
Google News

Eski sevgililer tarafından paylaşılan cinsel içerikli intikam videoları başta olmak üzere hem kişiler hem de firmalar tarafından yapılan içerik kaldırma taleplerinin son dönemde fazlaca arttığına dikkat çeken Prestige Mania Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Av. Serdar Han Topo, sanal ortamda istenmeyen içeriklerin ve buna bağlı olarak içerik kaldırma taleplerinin had safhaya ulaştığını belirtti.

Fotoğraf ve video kaldırma talepleri çoğunlukla gençlerden geliyor

Dijital ortamdaki bireysel paylaşım ve yayıncılık akımının çılgınlık noktasına geldiğini ifade eden Av. Serdar Han Topo, "Özellikle gençler ilgi çekmek adına canlı yayın platformları üzerinden sonradan çok pişman olabilecekleri paylaşımlarda bulunabiliyor.

Bununla birlikte sevgililere gönderilen özel fotoğraf ve videolar da ilişki bittiğinde intikam aracı olarak kullanılabiliyor ve kişiler için korkutucu sonuçlara yol açabiliyor.

Bize gelen fotoğraf ve video kaldırma taleplerinin önemli bir bölümünü genç yaştaki kişilerin düştükleri bu tarz durumlar oluşturuyor.

Gelen taleplerde biz son derece hızlı davranarak bu tarz içerikleri en kısa sürede tüm internet sitelerinden kalıcı ve garantili olarak kaldırtabiliyoruz, fakat paylaşmadan önce bir kez daha düşünmek ve bu tarz sorunlarla hiç karşılaşmamak en güzeli" dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ