USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

İnternette tavsiye edilen sedef kürlerine dikkat

"Sedef hastalığı süregelen bir hastalıktır, basit kürlerle tedavi edilemez. "

İnternette tavsiye edilen sedef kürlerine dikkat
29-11-2019 17:09
Google News

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, sedef hastalarının internette okudukları tedavi kürlerini evde kendilerine uyguladıklarının yanlış olduğunu belirtti.

Demir, konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada "Sedef hastalığı süregelen bir hastalıktır, basit kürlerle tedavi edilemez. Hekim hastayı görmeden, online ve bilimsel dayanağı olmayan kürleri kendi üzerinizde uygulamayın." ifadelerini kullandı.

Bir hastalığın tedavisinde, doğal bir üründen yararlanmanın önündeki en büyük engeli açıklayan Demir, "Bu ürünlerin içerisindeki aktif maddelerin standardın olmaması ve tedavide kullanılması gereken miktarların bilinmemesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Sedef hastalarının, , inflamasyon (yangıları önleyen) özelliği olan akdeniz diyeti yapmalarının önemine dikkati çeken Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Sedef rahatsızlığı olan bireyler akdeniz diyetini, kısa bir süre yapmak yerine bir yaşam tarzı haline getirmelidir. Ayrıca bilimsel olmayan kürler yerine sigara ve alkolü bırakmalarını, günlük aldıkları kalori miktarını azaltmalarını ve kişiye özel spor yapmalarını tavsiye ediyorum."

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ