USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

InnowayRG ve Vestel'den koronavirüs kalkanı

InnowayRG ve Vestel iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar sonucu üretilen Far-UVC özellikli Initus-V sistemi, virüse karşı kalkan oluşturuyor

InnowayRG ve Vestel'den koronavirüs kalkanı
11-02-2021 17:21
Google News

InnowayRG ve Vestel iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar sonucu üretilen Far-UVC özellikli Initus-V sistemi, virüse karşı kalkan oluşturuyor.

Sistemin öncelikli olarak özellikle ameliyathane, poliklinikler ve yoğun bakım gibi alanlarda kullanılması planlanıyor.

Vestel'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de ilk koronavirüs (Kovid-19) vakasının görülmesinin hemen ardından, bireylerin Far-UVC ışık ile virüsten korunan ortamlarda güvende kalması için çalışmalara başlayan Prof. Dr. Ayhan Olcay ve Prof. Dr. Serdar Baki Albayrak liderliğindeki InnowayRG ekibi, Vestel Ar-Ge mühendislerinin desteğiyle yıl sonunda projeyi tamamladı.

Proje kapsamında geliştirilen prototipler Londra'da gerçekleştirilen uluslararası PCR Valves e-Course 2020 ve Leipzig'deki LINC2021 kongrelerinde uluslararası otoritelerle paylaşıldı. Dünya literatürüne adını yazdıran çalışmanın ticarileştirme süreçlerinin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Initus-V sistemi için çalışmalar Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği, İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahisi Kliniği ve Diş Hekimliği Fakültesi ile Medicana Bahçelievler Hastanesi’ndeki tıp doktorları tarafından yürütülüyor.

Initus-V sisteminin kurulduğu çalışma hastanelerinden Medicana Bahçelievler Hastanesi’nde ilk uygulama yapıldı. Virüse karşı kalkan oluşturan Far-UVC ışığı veren lambaların kurulu olduğu çalışma merkezlerinden biri olan Medicana Bahçelievler hastanesi anjiyografi ünitesinde korona virüs ve diğer mikroorganizmalara karşı koruma sağlayan yöntemle ilk hastanın anjiyografisi yapıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ