USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere'nin Plymouth kentinde polis, aşırı sağcılara köpeklerle müdahale etti

İngiltere'nin Plymouth kentinde bir araya gelen aşırı sağcıların, karşıt görüşlü grubun olduğu tarafa geçmesi ve polisle arbede yaşaması üzerine olaylara köpekli polisler müdahale etti.

İngiltere'nin Plymouth kentinde polis, aşırı sağcılara köpeklerle müdahale etti
05-08-2024 23:23
Google News
Plymouth

Ülkede bir haftadır devam eden aşırı sağcı sokak olayları, İngiltere'nin güneyindeki Plymouth kentine de sıçradı.

İngiltere'deki aşırı sağcı şiddet olayları nedeniyle Müslümanlar kendini güvende hissetmiyorİngiltere'de polisin ırkçılık yaptığı yönündeki eleştiriler artıyorİngiltere'de aşırı sağcı sokak olayları dalga dalga ülkenin birçok bölgesine yayıldıİngiltere'de aşırı sağcılar sığınmacıların kaldığı oteli yakmaya çalıştıİngiltere'de aşırı sağcı şiddet olaylarının ardından 92 kişi gözaltına alındıİngiltere'de aşırı sağcı şiddet olayları nedeniyle Başbakan, 4 bakanla toplantı düzenlediİngiltere'de Müslümanları hedef alan dezenformasyon, aşırı sağcıların sokak şiddetini tetikledi

Kentte aşırı sağcıların yürüyüş yapacağı bilgisi üzerine ırkçılık karşıtları ve mülteci destekçileri yerel saatle 18.00'de (TSİ 20.00) Plymouth'un Guildhall meydanında bir araya geldi.

Eylemciler, "Nazi pislikler sokaklarımızdan çekilin" ve "Nefret değil sevgi" sloganları atarken, mültecilere ve sığınmacılara destek pankartları taşıdı.

Aşırı sağcıların kentte eylem düzenleyeceği bilgisini alan çok sayıda bölge esnafı, iş yerlerinin kapılarına bugün açmayacaklarını belirten yazılar yapıştırdı.

Irkçılık karşıtlarının toplanmasından bir saat sonra aşırı sağcılar da Guildhall meydanı karşısındaki bölgede toplanmaya başladı. Polis, iki tarafın bir araya gelmemesi için yoğun güvenlik önlemi aldı.

Karşıt görüşlü gruba küfürlü sloganlarla yanıt veren aşırı sağcıların yolu kapatması üzerine polis grubu iterek kaldırıma çıkarmaya çalıştı. Aşırı sağcılar bu sırada siyahi bir kadın polis memuruyla tartışma yaşadı.

Bu sırada polisle arbede yaşayan aşırı sağcılardan yolun diğer tarafındaki karşıt görüşlü gruba teneke içecek kutuları ve pet şişe atanlar oldu.

Karşıt görüşlü grubun olduğu noktaya geçmeye çalışan aşırı sağcı grubun bulundukları yerden ayrılmasıyla olaylar daha da şiddetlendi.