USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere'de aşırı sağcı şiddet olaylarına katılan 13 kişiye hapis cezası verildi

İngiltere'de temmuzun son günlerinde başlayan aşırı sağcı sokak olaylarında 483 kişi gözaltına alınırken bunlardan 149'u hakim karşısına çıktı, 13 kişi 11 ay ile 3 yıl 2 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

İngiltere'de aşırı sağcı şiddet olaylarına katılan 13 kişiye hapis cezası verildi
08-08-2024 21:53
Google News
Londra

İngiltere'nin Southport kentinde 29 Temmuz'da gerçekleştirilen, 3 çocuğun öldürüldüğü bıçaklı saldırı sonrası başlayan aşırı sağcı şiddet olaylarına karışanların bazılarına hapis cezası verildi.

İngiltere'de aşırı sağcılar sığınmacıların kaldığı oteli yakmaya çalıştıİngiltere'de aşırı sağcı sokak olayları dalga dalga ülkenin birçok bölgesine yayıldıİngiltere'deki aşırı sağcı şiddet olayları nedeniyle Müslümanlar kendini güvende hissetmiyorİngiltere'de Müslümanları hedef alan dezenformasyon, aşırı sağcıların sokak şiddetini tetiklediStarmer: Müslüman toplumlara yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceğizİngiltere'de eski polis şefi Basu, aşırı sağcıların şiddet eylemlerini "terörizm" olarak nitelediİngiltere, Musk'ın şiddet olaylarına yaptığı "İç savaş kaçınılmaz" yorumuna tepki gösterdiElon Musk, "iç savaş kaçınılmaz" yorumuna gelen tepkiler üzerine İngiltere hükümetini hedef almayı sürdürdüİngiltere’de Müslümanlar aşırı sağın şiddet eylemlerine boyun eğmemekte kararlı

Hartlepool kentinde iş yerlerine, evlere ve arabalara şişe ve taş atıp bir polis aracında hasar oluşmasına yol açan grupta yer alan ve polise yumurta atan 1 kişi, 16 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kentteki diğer bir duruşmada ise 54 ve 29 yaşındaki 2 kişiye, 2 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Liverpool'da ise bir kütüphaneyi ateşe vermeye çalışıp binayı yağmalayan grupta yer alan 2 kardeş hapis cezası aldı. Spellow Kütüphanesine yüzü maskeli şekilde girip bilgisayar çalmaya çalışan, ardından da polisin göğsüne vuran kişiye 11 ay, ona yardım eden ağabeyine ise 20 ay hapis cezası verildi.