USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiliz hükümetinden karbon yakalama teknolojileri için 21,7 milyar sterlinlik taahhüt

İngiliz hükümeti, ülkenin ilk karbon yakalama tesisleri için 21,7 milyar sterlinlik finansman sağlayacağını açıkladı.

İngiliz hükümetinden karbon yakalama teknolojileri için 21,7 milyar sterlinlik taahhüt
04-10-2024 10:33
Google News
Londra

Enerji Güvenliği ve Sıfır Emisyon Bakanlığından yapılan açıklamada, İngiltere'nin temiz enerji yatırımları ve istihdamı açısından yeni bir döneme girdiği ve karbon yakalama ve depolama teknolojilerinde öncü olmayı hedeflediği belirtildi.

Bu kapsamda ülkenin ilk karbon yakalama tesislerinin kurulması amacıyla gelecek 25 yılı kapsayan dönem için 21,7 milyar sterlinlik finansmanın onaylandığı kaydedilen açıklamada, ülkenin kuzey batı ve kuzey doğusunda bulunan sanayi bölgesinde iki karbon yakalama tesisinin inşa edileceği duyuruldu.

Açıklamada, bu tesislerde doğrudan 4 bin kişinin istihdamı sağlanacağı ve 50 bin istihdamın da dolaylı şekilde destekleneceği ifade edilerek, tesislerin yıllık 8,5 milyon tonun üzerinde karbon emisyonunu önleyeceği aktarıldı.

Açıklamada konuya ilişkin ifadelerine yer verilen Başbakan Keir Starmer, "Geleceğin sanayisine yatırım yaparak sanayi kalbimizi yeniden ateşliyoruz. Son 14 yıl boyunca, iş dünyası işlevsiz bir hükümeti öngörmeye çalıştı. Bu durum bizi geri bıraktı ve ekonomik bir duraklama yaşattı. Bugünkü karar, bu çığır açıcı teknolojiye 25 yıllık finansman taahhüdüyle istihdam yaratma, büyümeyi canlandırma ve bu ülkeyi nihayet onarma konusunda yardımcı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ