USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

ING Türkiye “Cebimde POS“ta temassız işlem limiti kaldırıldı

"Cebimde POS ürünümüzü Visa'nın PIN destekli 'Tap to Phone' teknolojisi ile geliştirmeye devam ettik. "

ING Türkiye “Cebimde POS“ta temassız işlem limiti kaldırıldı
18-01-2021 15:18
Google News

ING Türkiye, 2019 yılında kullanıma sunduğu cep telefonlarını temassız POS cihazına dönüştüren "Cebimde POS"ta temassız kartlarla yapılan işlemlerdeki limitleri kaldırdı.

ING Türkiye açıklamasına göre, Visa'nın PIN destekli "Tap to Phone" teknolojisi ile geliştirilen yeni ürünle Cebimde POS üyesi olan iş yerleri, cep telefonlarını fiziksel POS cihazı gibi kullanabiliyor. Bu işletmeler, 250 TL'ye kadar olan işlemleri, temassız özellikli banka veya kredi kartını cep telefonuna okutarak yapabiliyor. 250 TL'nin üzerindeki işlemlerde ise müşteriler, kart şifrelerini işletmenin Cebimde POS uygulaması yüklü cep telefonuna girerek ödemelerini hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ING Türkiye Tüzel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır, KOBİ'lere sadece finansal çözümler sunmakla kalmadıklarını, aynı zamanda dijitalleşme süreçlerine katkıda bulunmak için de adımlar attıklarını belirtti.

Dijitalleşmenin öneminin pandemi süreciyle birlikte daha da arttığını vurgulayan Çakır, "Biz kendimizi bankacılık lisansına sahip bir teknoloji şirketi olarak görüyoruz. Bu anlayışla iş ortağımız olan KOBİ'lerin dijital dönüşümünü destekleyen teknolojileri önemsiyoruz. Bu kapsamda, Cebimde POS ürünümüzü Visa'nın PIN destekli 'Tap to Phone' teknolojisi ile geliştirmeye devam ettik.

Bilindiği üzere, Türkiye'de banka kartı ve kredi kartları için temassız işlem limiti 250 TL. Bunun üzerindeki işlemler için müşterilerin POS cihazına PIN girmesi gerekiyor.

Biz de Visa güvenlik ve ödeme standartlarını karşılayan bu teknolojiyle Cebimde POS uygulamamızın yüklü olduğu işletme cep telefonlarına PIN, yani kart şifresi tuşlama özelliğini getirdik.

Yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle işletmelere olan desteğimizi sürdürmeye önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ