USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

İmralı dan haber alamazsak gerginlik artacak

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı Cezaevi nde bulunan terör örgütü PKK nın elebaşı Abdullah Öcalan dan haber alınamadığı iddiasıyla Diyarbakır da başlatılan açlık grevine ilişkin, "Bu hassas meseleyi çözemezsek, İmralı dan haber alamazsak gerginlik daha d

İmralı dan haber alamazsak gerginlik artacak
06-09-2016 14:37
Google News

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı Cezaevi nde bulunan terör örgütü PKK nın elebaşı Abdullah Öcalan dan haber alınamadığı iddiasıyla Diyarbakır da başlatılan açlık grevine ilişkin, "Bu hassas meseleyi çözemezsek, İmralı dan haber alamazsak gerginlik daha da tırmanacak. Biz bunu önlemeye çalışıyoruz." dedi.

Demirtaş, partisinin Muş un Malazgirt ilçe başkanlığı ziyaretinin ardından vatandaşlara yaptığı konuşmada, Malazgirt te Türk ve Kürt halkının tarihte ilk defa güçlü bir ittifak yaptığını anlattı.

"Alparslan Malazgirt te kendisine dost ve ittifak arıyordu. Bu topraklarda kendisine kardeşlik, müttefik ve yoldaşlık yapacak birileri vardı. Mervana Kürt Beyliği, Silvan dan binlerce süvarisiyle Alparslan ın çağrısı üzerine buraya geldi." diyen Demirtaş, "güçlü bir ittifakla Anadolu nun kapılarının açıldığını" ifade etti.

Abdullah Öcalan dan haber alamadıklarını ileri süren Demirtaş, darbe gecesi İmralı da bir çatışma yaşandığını duyduklarını öne sürdü.

Demirtaş, "Adalet Bakanlığı, bunu istismar ettiğimizi söylüyor. İstismar ediyorsak, bir avukat gönderin durumu öğrensin gelsin ve mesele bitsin. Eğer kötü niyetliysek buyurun kötü niyetimizin önüne geçin. Diyarbakır da bugün bu konu için bir açlık grevi başladı. Bu hassas meseleyi çözemezsek, İmralı dan haber alamazsak gerginlik daha da tırmanacak. Biz bunu önlemeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Demirtaş, ardından Bulanık ilçesinde bazı ziyaretlerde bulundu.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ