USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Medya

İletişim Platformu’ndan teröre karşı bilinçli habercilik çağrısı

İletişim Platformu, teröre karşı bilinçli habercilik çağrısında bulundu. İletişim Platformu’ndan yapılan açıklamada, terör saldırılarına ait görüntülerin yayınlanması ve halkı paniğe sevk eden yorumların yapılmasının, terör...

İletişim Platformu’ndan teröre karşı bilinçli habercilik çağrısı
19-03-2016 15:29
Google News

İletişim Platformu, teröre karşı bilinçli habercilik çağrısında bulundu.

İletişim Platformu’ndan yapılan açıklamada, terör saldırılarına ait görüntülerin yayınlanması ve halkı paniğe sevk eden yorumların yapılmasının, terör örgütünün ekmeğine yağ sürdüğü belirtilerek, basın mensuplarının kaynağı belli olmayan, resmi makamlarca doğrulanmamış hiçbir konuyu haberleştirmemesi gerektiği belirtildi.

İletişim Platfotmu’ndan yapılan açıklama şu şekilde:
"Ankara saldırılarının ardından bu kez hain eller ve arkasındaki destekçileri İstanbul’da görev başındaydı. Türkiye terör örgütleri ve yabancı istihbarat örgütlerine karşı son dönemde bir çeşit yeni bir kurtuluş savaşı veriyor. Bu savaşta güvenlik güçleriyle birlikte psikolojik savaş unsurları, medya ve iletişim ağı da oldukça önemli yer tutuyor. Terörün ana amacının korku ve kaygı oluşturmak, ‘propaganda’ olduğu ve bu ülkenin birliği bütünlüğünü hedef aldığı gerçeğinden hareketle, (tüm haber ajanslarından internet sitelerine) Türk medyasını sorumlu yayıncılığa davet ediyoruz. Özellikle olay sonrası görüntülerin yayınlanması ve halkı paniğe sevk eden yorumların terör örgütünün ekmeğine yağ sürdüğü kesinlikle unutulmamalıdır."

"RESMİ MAKAMLARCA DOĞRULANMAMIŞ HİÇBİR KONU HABERLEŞTİRİLMEMELİ"

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: "Son yaşanan İstanbul saldırısında olduğu gibi Nişantaşı, Bayrampaşa gibi yerlerde yeni saldırılar var türünden haberler tam da terör örgütünün istediği haberlerdir. Kasıtlı olarak ortaya atılan bu bilgiler, atılan toplu mesajlar algı operasyonunun bir parçası olup aşırı dikkat gerektiren konulardır. Sosyal medyanın kontrolü daha zor olsa da özellikle ulusal basında yer alan her basın mensuplarının kaynağı belli olmayan, resmi makamlarca doğrulanmamış hiçbir konuyu haberleştirmemesi gerekiyor. Unutulmamalıdır ki vereceğimiz her görüntü, atacağımız her başlık, yapacağımız her yorum terörle mücadelenin önemli bir parçasıdır.
Yaşanan terör saldırılarını lanetlerken, tüm medya kuruluşlarını, basın mensuplarını bu konuda desteğe davet ediyor, melun terör eylemlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz."
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ