İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), yeni akademik yıla yeni bölümlerle başlıyor. 1997 yılında kurulan İKÜ’de, Sanat Tasarım Fakültesi bünyesinde Çizgi Film ve Animasyon ile Yeni Medya ve İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Girişimcilik Bölümleri; İşletmecilik Meslek Yüksek Okulu (MYO) bünyesinde ise Sivil Havacılıkta Kabin Hizmetleri Programı olmak üzere toplam üç yeni bölüm ve bir ön lisans programı açılıyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Türkçe eğitim veren Uluslararası Ticaret bölümüne ek olarak da aynı bölümün İngilizcesi açılıyor. Böylece mevcut yedi fakülte bünyesindeki bölüm sayısı 28’e, MYO bünyesindeki program sayısı da 19’a yükseliyor.
ÇİZGİ FİLM VE ANİMASYON BÖLÜMÜ
Kültür Koleji’nin yükseköğretimdeki uyarlaması olan İstanbul Kültür Üniversitesi’nde, sektörün ihtiyaçları gözetilerek açılacak olan bölümlerden Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, özel yetenek sınavı ile öğrenci alacak. Toplam 50 öğrencinin eğitim göreceği bölümde yeni iletişim araçlarını etkili kullanabilen, dijital medya ve uzantısı olan multimedya bileşenlerini (maya, 3D max, after effects vb.) teknolojinin olanaklarıyla bütünleştirebilecek, bu ağlara içerik üretebilecek kuramsal bilgiler, pratik uygulamalarla eleştirel ve estetik değerleri oturmuş bireylerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. Tam burslu 5; yüzde 50 burslu 25; yüzde 25 burslu olarak 20 öğrencinin alınacağı bölümde karakter tasarımı, canlandırma teknikleri, görsel tasarım, illüstrasyon, grafik, çizgi film ve animasyon gibi, “mesleğe hazırlayan” bilgilerin verildiği dersler ile proje-staj odaklı uygulamalarda yer alacak. Çizgi film ve Animasyon bölümünde aldıkları eğitim sırasında yan dal ve çift ana dal olanaklarından da yararlanabilecek olan öğrenciler, bölümden mezun olduktan sonra da kariyerlerine illüstratör, çizgi film tasarımcısı, animasyon sanatçısı, akademisyen, video-kurgu operatörü, yapımcı, özel efekt operatörü, 2d ve 3d modelleme uzmanı, oyun tasarımcısı, animasyon film eleştirmeni, eğitimci ve karakter tasarımcısı olarak yön verebilirler.
YENİ MEDYA VE İLETİŞİM
İKÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde açılacak ve 49 öğrenci alacak bir diğer bölüm Yeni Medya ve İletişim’de ise yeni iletişim araçlarını, dijital medya ve uzantısı olan sosyal paylaşım ağlarını, teknolojinin olanaklarıyla bütünleştirebilecek, bu ağlara içerik üretebilecek kuramsal bilgilerle, pratik uygulamalarla ağları kontrol edebilecek, yönetebilecek, teknoloji uzmanlarının yetiştirilmesi hedefleniyor. Tam burslu 5; yüzde 50 burslu 25; yüzde 25 burslu olarak 20 öğrencinin alınacağı bölümün öğrencileri ilgili alandaki boşluğu dolduracak biçimde iletişim, teknoloji ve dijital medya formasyonlarıyla donatılacak; böylece mezunlar sosyal medya alanında iş olanağı bulabilecekler. Ayrıca, herhangi bir kurum ya da kuruluşun dijital kodlama sistemine temellenen ses, yazı, grafik, fotoğraf, video, film gibi multimedya ortamına ve bu ortamın interaktif özelliklerine sahip içerik üretimi ve yönetimini gerektiren tüm pozisyonlarında görev alabilecekler.
GİRİŞİMCİLİK
İKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde açılacak ve 60 öğrencinin alınacağı Girişimcilik Bölümü’nde de iktisat, pazarlama ve satış teknikleri, bilişim ve iletişim teknolojilerinin finans ve ticaretle entegrasyonu, inovasyon, digital yönetim gibi birden fazla alanda yetkinlik kazandırmayı hedefleyen bir eğitim modeli uygulanacak. Tam burslu 6; yüzde 50 burslu 50; yüzde 25 burslu olarak 4 öğrencinin alınacağı bölümün öğrencilerine önlerine çıkan fırsatları fark eden, doğru analiz edip pazarlanabilir, kalıcı ekonomik ürün ve hizmetlere dönüştürüp istihdam yaratabilmeleri için gerekli eğitim ve donanımın sunulması amaçlanıyor. Girişimcilik bölümünde aldıkları eğitim sırasında yan dal ve çift ana dal olanaklarından da yararlanabilecek olan öğrenciler, mezun olduktan sonra lisansüstü eğitimlerine devam ederek akademik kariyer yapabilecek, farklı üretim ve hizmet sektörlerinde, aile şirketlerinde yenilikçi ve girişimci olarak çalışabilecekler. Ayrıca girişimcilik faaliyetlerini desteklemeyi ve arttırmayı hedefleyen, bu yönde donanımlı ve eğitilmiş insan kaynağına ihtiyaç duyan kamu kurum ve kuruluşlarında da görev alabilecekler.
SİVİL HAVACILIKTA KABİN HİZMETLERİ PROGRAMI
İKÜ İşletmecilik MYO bünyesinde açılacak Sivil Havacılıkta Kabin Hizmetleri programına da 60 öğrenci alınıyor. Tam burslu 6; yüzde 50 burslu 18; yüzde 25 burslu 18 öğrencinin alınacağı programından mezun öğrenciler, “Kabin Memuru” unvanıyla iş hayatında yerlerini alacaklar. Mezun öğrenciler, havayolu şirketlerinin genel müdürlükleri, yurt içi ve yurt dışı yolcu taşıyan havayolu şirketleri, yabancı havayolu şirketleri ile sivil havacılıkla ilgili her türlü işletmede çalışabilecekler. İki yıllık ön lisans programı kapsamında öğrencilere ilk yarıyılda teorik eğitim verilecek. Ardından uygulamaya yönelik derslerle desteklenip havayolu yönetimi, kabinde iletişim, kabinde ilk yardım, Ekip Kaynak Yönetimi (CRM), CRS Uygulamaları, Mock-Up Eğitimi, havacılık eğitimi, kabinde ikram programı gibi temel derslerle de çok yönlü donanım kazandırılacak.
dikGAZETE.com