USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

’İkinci bir Charlie Hebdo vakası’

Kur’an-ı Kerim’e "7’nci yüzyılın Arap yasası" diyerek hakaret eden emekli Orgeneral Çetin Doğan hakkında takipsizlik kararı verildi. Avukat Ercan Ezgin, Çetin Doğan’ın beyanları ve hakkında takipsizlik verilmesinin ikinci bir Charlie Hebdo vakası olduğunu

’İkinci bir Charlie Hebdo vakası’
08-04-2015 15:31
Google News

Kur’an-ı Kerim’e "7’nci yüzyılın Arap yasası" diyerek hakaret eden emekli Orgeneral Çetin Doğan hakkında takipsizlik kararı verildi. Avukat Ercan Ezgin, Çetin Doğan’ın beyanları ve hakkında takipsizlik verilmesinin ikinci bir Charlie Hebdo vakası olduğunu söyledi.
Balyoz davasında yargılanan emekli Orgeneral Çetin Doğan hakkında, 22 Nisan 2014’te cezaevi çıkışında, Kur’an-ı Kerim’e "7’nci yüzyılın Arap yasası" dediği gerekçesiyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi. Suç duyurusunda bulunan Diyarbakır Barosu’na kayıtlı avukatlardan Ercan Ezgin, "Savcılık gerekçesinde ‘mevzubahis söylemin aşağılama olmadığını, kişinin kendi inancını belirttiğini, kişinin inandığı dine ilişkin nasıl yorumda bulunacağı hususunun birey vicdanı olduğunu, ortada bir hakaret olmadığını’ belirterek, ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ karar vermiştir. Bu karar asla kabul edilecek, laiklik ilkesi arkasına sığındırılacak bir karar değildir" dedi.

"İKİNCİ BİR CHARLIE HEBDO VAKASI"
Çetin Doğan’ın beyanları ve hakkında takipsizlik verilmesinin ikinci bir Charlie Hebdo vakası olduğunu savunan Ezgin, şunları kaydetti:
"Laiklik insanlara din ve vicdan hürriyetidir ancak başkasının dini değerlerini aşağılama veya küçük düşürme hakkını vermez. Çetin Doğan’ın basın önünde kullandığı bu ifadeler toplumda inanç çatışmasını oluşturan, farklı görüş ve inançtaki kişilerin birbirlerine karşı hislerinin değişmesine sebep olacak, husumetleri tetikleyecek, dini tahammülü yok edecek, kamplaşmaya sebep olacak, inananla inanmayanı karşı karşıya getirecek, tahrik edip çatışmaya sevk edecek ve kamu barışını tehlikeye sokacak özellikler taşımıştır. Kuran’ı Kerim’e ‘Arap yasası’ demek, ulusal ve uluslararası yasalarla korunan düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde açıklanmış bir eleştiriden ziyade, 3 büyük dinden biri olan İslam’ın ortak değerlerinden, kutsal kitabımıza yönelik haksız ve incitici aşağılama kastı taşıdığı açıktır. Kur’an-ı Kerim’e bundan sonra ‘Arap yasasıdır, işlevini yitirmiştir’ demek artık serbest mi olacak. Söz konusu kararı asla kabul etmiyoruz ve hakkındaki itiraz hakkımızı da kullanacağız."
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ