USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

İki haftalık sömestr tatili nasıl geçirilmeli

Yarıyıl tatili aynı zamanda kişilik gelişimi, bilgi, beceri ve hobi edinme için de önemli bir fırsat olduğunu bildiren Eğitim Uzmanı Özge Kolsuz Temur, “Tam günlük eğitim sistemleri ve ev için velilere yüklenen ödevler ile birlikte çocukların oyun zamanlarının eğitim ve masa başı çalışmalarıyla istila ediliyor dedi.

İki haftalık sömestr tatili nasıl geçirilmeli
19-01-2019 15:32
Google News

Bu dönemde çocuğun kendi başına veya akranları ile ortak etkinlikler planlama ve eğlenmesine fırsat verilmelidir diyen Eğitim uzmanı Özge Kolsuz Temur yarıyıl tatilini verimli geçirebilmek için ilköğretim çağındaki öğrencilerin neler yapması gerektiğini ve anne babalara önerilerde bulundu.

Yarıyıl tatili aynı zamanda kişilik gelişimi, bilgi, beceri ve hobi edinme için de önemli bir fırsat olduğunu bildiren Temur, ”Tam günlük eğitim sistemleri ve ev için velilere yüklenen ödevler ile birlikte çocukların oyun zamanlarının eğitim ve masa başı çalışmalarıyla istila edildiği bu dönemde unutulmamalıdır ki; çocuğun birincil uğraşı oyundur.

Bu dönemde çocuğun kendi başına veya akranları ile ortak etkinlikler planlama ve eğlenmesine fırsat verilmelidir. Çocukluk çağının olmazsa olmazı; oyun. Tarihsel süreç de, günümüz çalışmaları da göstermektedir ki; doğru kullanıldığında çocuk için en doğal öğrenme aracıdır.”dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ