USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

İHÜ Rektörü Şentürk: 'Günümüzde sadece kariyer eğitimine odaklanılıyor'

İş ahlakının Selçuklularda ve Osmanlılarda çok önemli bir yer tuttuğunu ifade eden İHÜ Rektörü Recep Şentürk, “İş ahlakı hem Osmanlılarda hem Selçuklularda çok önemli bir yer tutuyordu.

İHÜ Rektörü Şentürk: 'Günümüzde sadece kariyer eğitimine odaklanılıyor'
06-03-2019 18:17
Google News

Biliyorsunuz fütüvvet, ahilik teşkilatları, loncalar hep bununla alakalı idi. Meslek eğitimi ile beraber ahlaki eğitimde paralel ilerliyordu. Maalesef günümüzde sadece kariyer eğitimine, meslek eğitimine odaklanılıyor. İş ahlakı kısmı ihmal ediliyor. Halbuki bir iş ahlakı olmadan, bir ülkenin ekonomik olarak, ticari olarak kalkınması imkansızdır” şeklinde konuştu.

İbn Haldun Üniversitesi Etik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (İHÜ ETAM) tanıtım toplantısı, İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) yapıldı. İş ahlakı konusunun tartışıldığı toplantıda, İHÜ Rektörü Recep Şentürk, “İş ahlakı hem Osmanlılarda hem Selçuklularda çok önemli bir yer tutuyordu. Biliyorsunuz fütüvvet, ahilik teşkilatları, loncalar hep bununla alakalı idi. Meslek eğitimi ile beraber ahlaki eğitimde paralel ilerliyordu. Maalesef günümüzde sadece kariyer eğitimine, meslek eğitimine odaklanılıyor. İş ahlakı kısmı ihmal ediliyor. Halbuki bir iş ahlakı olmadan, bir ülkenin ekonomik olarak, ticari olarak kalkınması imkansızdır” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ