USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

İhlas Kolejine SOBILMUN 2019’dan iki ödül birden

Model Birleşmiş Milletler (MUN) organizasyonu kapsamında SOBILMUN 2019'a katılan Özel İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Eren Açıkyıldız ve Taha Öztürk ödüle layık görüldüler.

İhlas Kolejine SOBILMUN 2019’dan iki ödül birden
22-02-2019 13:02
Google News

Prof. Dr. Mümtaz Tarhan Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin çeşitli okullarından öğrencilerin yer aldığı SOBILMUN 2019'da Eren Açıkyıldız Outstanding, Taha Öztürk'de Honorable Mention ödülünü kazandılar.

Öğrencilerin oluşturduğu birçok komitenin bir araya gelerek sorunları çözmek adına fikirler ürettiği SOBILMUN 2019'da II.Frederick komitesinde yer alan Outstanding ödüllü Eren Açıkyıldız, Muhteşem Frederick olarak bilinen ve Prusya'yı en güçlü Alman devleti yapmak isteyen II.Frederick'in 13 kişilik meclisini oluşturduklarını söyledi.

Avrupa'yı fethetmek adına ortaya çıkan sorunlara çözümler ürettiklerini anlatan Açıkyıldız, “Sunduğumuz çözümler neticesinde Avusturya ve Rusya'ya savaş açıldı.

Neredeyse halkın yarısını öldüren bir hastalık keşfedildi ve sonradan karantina altına alındı. Diplomatik manevralar savruldu, casuslar yakalandı ve suikast denemeleri başarısız oldu” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ