USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

İhlas Koleji ilk METAP’ı gerçekleştirdi

İhlas Koleji tarafından her yıl düzenlenen ve öğrencilerle çeşitli meslek gruplarından insanların bir araya geldiği Meslek Tanıtım Projesi (METAP) Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi tarafından yapıldı.

İhlas Koleji ilk METAP’ı gerçekleştirdi
27-04-2019 18:22
Google News

İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen organizasyona bu yıl mesleklerini başarıyla devam ettiren öğrenci velileri uzman doktor Arzu Yalçın, gazeteci yazar Nuh Albayrak, THY pilotu ve pilot eğitmeni Orhan Arıkan konuk oldu.

Mesleklerinde aranan nitelikleri ve kriterleri öğrencilerle paylaşan konuklar ayrıca öğrencilerden gelen soruları da cevapladılar.

Arıkan: "Anadiliniz gibi İngilizce bilmeniz gerekiyor"


THY pilotu ve pilot eğitmeni Orhan Arıkan pilot olabilmek için gereken şartlar hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Fiziksel sağlık kadar psikolojik dayanıklılığın da pilotluğun aranan özelliklerinden biri olduğunu ifade eden Arıkan, pilot adaylarının geçmesi gereken testleri anlattı.

"Pilot olabilmek için ana diliniz gibi İngilizce bilmeniz gerekiyor" diyen Arıkan, pilotluk mesleğinin ciddi iş disiplini istediğine de vurgu yaptı. Arıkan, ayrıca sivil havacılığın gelişmesiyle pilot açığının oluştuğunu belirtti.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ