![İçişleri Bakanı Yerlikaya, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Kairidis ile görüştü](https://www.dikgazete.com/files/uploads/news/default/icisleri-bakani-yerlikaya-yunanistan-goc-ve-iltica-bakani-kairidis-ile-gorustu.webp)
Ankara
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu sabah Ankara'da Kairidis ile görüştüklerini belirtti.
Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Sayın @DimKairidis bir araya geldik.Ortak Açıklamamız:????????
“Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya ile Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Sayın Dimitris Kairidis bu sabah Ankara'da bir araya gelmiştir.
Her iki Bakan göçmen… pic.twitter.com/hUssB50vvP— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 23, 2023
Mutabık kalınan konulara ilişkin Türkçe ve İngilizce ortak açıklamanın yer aldığı paylaşımda şunlar kaydedildi:
"Her iki bakan göçmen kaçakçılığıyla mücadelede yakın çalışma ve işbirliği sağlama konusunda mutabık kalmışlardır. Ayrıca düzensiz göçle mücadele alanında işbirliğinin güçlendirilmesi ve artırılmasına karar vermişlerdir."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com