USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Sadece kırsalda 33 operasyon düzenleniyor

İçişleri Bakanı Soylu, "Bugün sabah itibarıyla sadece kırsalda, jandarma bölgemizde 33 operasyon yapıyoruz. Bildiğiniz bütün dağlarda varız, evlatlarımız aslanlar gibi." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Sadece kırsalda 33 operasyon düzenleniyor
02-04-2017 17:22
Google News

TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un Hayrat ilçesinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'ya yönelik bugün sabah itibarıyla sadece kırsalda 33 operasyon düzenlendiğini belirterek, "Biliniz ki bu Kandil'de duran itler var ya eğer biz bunlara hesap sormazsak namerdiz. Sadece ülkemizin içerisinde değil, 780 bin kilometrekarede bize yaptıkları değil, onları orada tutanlar bundan sonra tutmaya çalışırlarsa bilsinler ki onlarla da hesabımız var." ifadelerini kullandı.

Soylu, Hayrat ilçesinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, tarihi bir kararın arifesinde olunduğunu dile getirdi.

Hem siyasi hem ekonomik hem de değerlere karşı gerçekleştirilen operasyonlarla karşı karşıya bulunulduğuna işaret eden Soylu, "Darbelerin, ardından ekonomik krizlerin, terörizmin, anarşizmin, enflasyonun, ardından bu ülkede değerlerimize karşı yapılan saldırıların, on yıllardır bu ülkeyi yarına taşımak istemeyenler, güçlendirmek ve kuvvetlendirmek istemeyenlerin nasıl iştahlarını kabarttığını hep birlikte yaşadık." dedi.

"Peki Kılıçdaroğlu kimle uzlaştı"

Bakan Soylu, anayasa çalışmaları konusunda MHP ile uzlaştıklarını anımsatarak, "Peki Kılıçdaroğlu kimle uzlaştı? PKK ve FETÖ ile uzlaştı. Biz terörle mücadele yapıyoruz ve en kritik safhasındayız. Bütün evlatlarımız bugün sabah itibarıyla sadece kırsalda jandarma bölgemizde 33 operasyon yapıyoruz. Bildiğiniz bütün dağlarda varız, evlatlarımız aslanlar gibi." ifadelerini kullandı.

"Şimdi birileri ellerini ovuşturuyor yine"

Soylu, 13 yaşındaki kız çocuklarının geçmişte terör örgütü tarafından kaçırıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Annelerinin kucaklarından alırlar ve gözyaşları arasında 'Ne olur götürmeyin' yalvarış ve yakarışları arasında alırlar dağa kaçırırlar ha. Eğer bundan sonra böyle bir şey olursa bu İçişleri Bakanlığı bize haram olsun. Bunu çok net ve açık söylüyoruz. Dün aynısını Diyarbakır'da da anlattım. Kıymetli Cumhurbaşkanımız çok önemli konuşmalar yaptı. Şimdi birileri ellerini ovuşturuyor yine. Türkiye 16 Nisan'da hafif bir farklı karar versin de biz yine devreye girelim. O, 7 Haziran'da devreye girenler var ya hani 'T.C'yi tükürüğümüzle boğarız' dediler. Yıllardır aynı numaraları yaptıklar için bu millet bunu bir daha aynı şekilde görmezden gelecek, sabredecek zannettiler. Ama 15 Temmuz'da çıplak elleriyle beraber bizim insanlarımız onlara bu milletin iradesinin ne olduğunu çok net bir şekilde gösterdi. "

Muhabir: Meltem Yılmaz, Hakan Burak Altunöz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ