USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

İç savaşın Suriyeli cefakar anneleri

Ülkelerindeki savaşta eşlerini kaybeden Suriyeli kadınlar, savaşın ve yaşamın zorlu şartlarında çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor. - Anadolu Ajansı

İç savaşın Suriyeli cefakar anneleri
14-05-2017 17:47
Google News

HATAY - SALİM TAŞ / LALE KÖKLÜ

Ülkelerindeki iç savaş yüzünden eşlerini kaybeden Suriyeli kadınlar, savaşın ve yaşamın zorlu şartlarına rağmen çocuklarına hem annelik hem de babalık yaparak yaşamlarına devam ediyor.

Suriye'de yaklaşık 7 yıldır süren iç savaşta binlerce kadın, eşini ve çocuğunu kaydederken anne olduklarını da asla unutmuyor.

Çocuklarına karşı olan sevgisini ve fedakarlığını hiçbir zaman eksik etmeyen Suriyeli anneler, hayatın omuzlarına yüklediği ağırlığa rağmen karşılaştıkları zorluklara göğüs gererek yaşama tutunmaya çalışıyor.

Ülkelerindeki savaş ve kargaşa yüzünden topraklarını terk ederek güvenli gördükleri Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli anneler, burada hayatta kalan çocuklarına hem annelik hem de babalık görevlerini yerine getiriyor.

"Çocuklarımın annesi, babası ve abileri oluyorum"

Suriyeli anne Sümeyye Mesmahmed (46), AA muhabirine, yaptığı açıklamada, "Çocuklarımın annesi, babası ve abileri oluyorum. Annelerin yükü çok ağırdır. Boşuna 'Cennet annelerin ayakları altındadır' dememişler." ifadelerini kullandı.

Suriye'deki savaşta 5 yıl önce eşi ve oğlunu kaybettikten sonra 2'si kız 4 çocuğuyla Hatay'a gelen bir diğer anne Suat Koca da canından çok sevdiği eşi ve oğlunun cenazelerini Suriye'de bırakmanın üzüntüsünü yaşadığını dile getirerek, buna rağmen geride kalan evlatlarına sahip çıkmak için güçlü olmak zorunda olduğunu ifade etti.

Eşini 2014 yılında Lazkiye'nin Kesep kasabasındaki çatışmada kaybeden 35 yaşındaki Fehime el-Ali, hayatta 6 çocuğundan başka kimsenin kalamadığını anlattı.


Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ