USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

İBB, Burgazada’daki son atların ahırlarını yıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Adalar’daki atlarla ilgili tutumuna karşı mücadele eden “Adaların Atları Platformu”, Burgazada’daki son ahırların da belediye ekipleri tarafından yıkıldığını duyurdu

İBB, Burgazada’daki son atların ahırlarını yıktı!
25-03-2021 10:48
Google News

HABER MERKEZİ

İstanbul'un gözdesi "Adalar"ın yerlisi durumundaki atlarla ilgili tutumundan dolayı bir süredir İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) uygulamalarına karşı mücadele eden “Adaların Atları Platformu”, Burgazada’da kalan son atlarının ahırlarının da yıkıldığını duyurdu.

“Adaların Atları Platformu” tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Burgazada’da kalan son atlarının ahırlarını tüm çağrılarımıza rağmen yıktı. 

Adalar’daki ahır bölgeleri 1960’lı yıllarda Orman Müdürlüğü’nden İBB tarafından modern ahırlar yapılmak kaydıyla kiralanmıştı. 2020’de İBB Adalar’daki atların neredeyse tamamını satın alıp Büyükada’daki İBB İspark ahırına hapsetti, ardından Heybeliada ve Burgazada’daki ahırların büyük bölümü Mart 2020’de yıkıldı.”

BELEDİYE AÇIKLAMASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR!.. ASIL YIKILMASI GEREKEN YERLER YERİNE ATLARIN AHIRLARI YIKILDI!..

Daha önce de yıkımlara karşı eylemleriyle bilinen “Adaların Atları Platformu”nun konuyla ilgili açıklaması şöyle devam etti:

Orman İdaresi İBB’ye Burgazada ve Heybeliada’daki ahır bölgelerinde ahır yapması, bölgede İBB tarafından yapılmamış olan yapıların yıkılıp molozların kaldırılması için yazı gönderdi. İBB bölgede ahır yapmazsa kira sözleşmesinin şartlarını yerine getirmediğinden dolayı araziyi kaybedecek. 

İBB Başkan Danışmanı Tonguç Çoban’ın 20 Mart Cumartesi günkü, “ahırları biz değil Orman Müdürlüğü yıkıyor” açıklaması ise gerçeği yansıtmıyor. Ahırların tahliye ve yıkım tebligatı alanın kiracısı İBB’den geldi, bugünkü yıkım işi de İBB tarafından yapıldı.

Dahası da var, Burgazada ahır bölgesinde bulunan, ahır olarak yapılmış ancak ev olarak kullanılan yapılar, Orman Müdürlüğü’nün asıl yıkılmasını istediği yapılardı. Bunlara da tahliye ve yıkım tebligatı geldiği halde evler yıkılmadı, ahırlar yıkıldı! Ahır alanında ahır olmayan yapılar hâlâ duruyor, ama atların evleri hiç çekinmeden yıkılıyor!

Hem Orman Bakanlığı’ndan gelen talepte hem de İBB’nin gönderdiği tebligatta, bölgede geçen yıldan beri duran yıkıntı ve molozların kaldırılması gerektiği bildirilmişken, İBB ekipleri molozları almadan gitti.”

“YIKIMLARA KARŞI ÖFKELİYİZ!..”

Adaların Atları Platformu olarak tüm uyarılarımıza rağmen yapılan bu yıkım karşısında öfkeliyiz” denilen açıklamada daha sonra şunlar kaydedildi:

“Adalar’daki gerçek hayatımızda, İBB’nin reklamlardakinden farklı bir yüzünü görüyoruz. Hayal kırıklığı içindeyiz. Burgazada’da atların evlerinin yıkılması adil değil, atlar ve Adalar için doğru bir politika değil. İBB’nin ahır alanlarına ve atlara sahip çıkmasını, hafriyatı kaldırarak bölgede sağlıklı ahırlar yapmasını istiyoruz.

Sayın Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere İBB yetkilileri Adalar’da at kalacağını ve bunların insanla temas edeceği faaliyetler olacağını söylüyorlar. Biz de bunu istiyoruz. Adalar yalnız Büyükada değildir. İBB kamu adına tüm adalardan satın aldığı atları Burgazada ve Heybeliada’da da yaşatmalı.

Araziyi ranta teslim etmeyip, kamuya açık faaliyetlerle Adalar’da atlı hayatı sürdürmeli. Atla terapi gibi, engellilere ve şiddet görmüş kişilere özellikle faydalı olan çalışmalara, ayrıca orman yangınlarına, mangalcılara karşı atlı zabıtalara ihtiyacımız var. Her adada.

Yıkım ekibi yarın (Bugün) Heybeliada’da olacak. Atların evini yıkmak yerine alandaki molozların kaldırılması için saat 9.30’dan itibaren orada olacağız.”

Adaların Atları Platformu açıklaması, “İBB’yi bir kez daha, atlara hak ettikleri saygıyı göstermeye ve Adalar’da kamu adına, hepimiz adına kiraladığı alana sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadesiyle noktalandı.

 .

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ