USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Hurdacıdan aldığı dikiş makinesiyle hayatı değişti

Kahramanmaraş'ta mikrokredi ile kiraladığı dükkanda, hurdacıdan 5 liraya aldığı dikiş makinesini tamir ettirip iş hayatına atılan ev hanımı, yorgan, yastık, perde ve çeyiz eşyası üretiyor.

Hurdacıdan aldığı dikiş makinesiyle hayatı değişti
26-10-2017 15:32
Google News

KAHRAMANMARAŞ - KENAN ARAYICI

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 750 liralık mikrokredi ile kiraladığı dükkanda, hurdacıdan 5 liraya aldığı dikiş makinesini tamir ettirip iş hayatına atılan ev hanımı, şimdi kendisine ait dükkanda yorgan, yastık, perde ve çeyiz eşyası üretiyor.

Evli ve 3 çocuk annesi Ümmühani Ceviz (40), 12 yıl önce bir kadın toplantısındaki konuşmalardan etkilenerek Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Elbistan Mikrofinans Şubesinden 750 lira kredi kullandı.

Bu sayede bir iş yeri kiralayan Ceviz, hurdacıdan 5 liraya aldığı dikiş makinesini tamir ettirip yorgan, yastık, perde ve ceyiz eşyası üreterek iş hayatına atıldı.

Kısa sürede işleri artınca yanında iki kişiyi istihdam eden Ceviz, önce kiracısı bulunduğu dükkanı, ardından iki daire satın alarak geleceğe yatırım yaptı.

Ceviz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "5 liralık makineyle işe başladım. 12 yıldır bu işi yapıyorum. İki dairem oldu. Kiralık dükkanda hizmet veriyordum, şimdi kendime ait bir dükkanım oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ