USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Hükümet bir an önce OHAL'i kaldırmalı'

CHP Grup Başkanvekili Altay, Türkiye'nin OHAL şartlarıyla daha fazla yaşaması ve yol alabilmesi mümkün olmadığını belirterek, "Hükümetin bir an önce OHAL'ı kaldırmalı." dedi. - Anadolu Ajansı

'Hükümet bir an önce OHAL'i kaldırmalı'
18-05-2017 17:57
Google News

TBMM

CHP Grup Yönetim Toplantı Salonu'nda basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump görüşmesine değinerek, "Atılan taş, ürkütülen kurbağaya değmemiştir. Bu ziyaret için noktalama işaretiyle yapılacak bir değerlendirme yoktur. Olsa olsa sosyal medyada kullanılan emojilerle bu ziyarete değişik anlam ve değerlendirmeler yüklenebilir. Herkesin emojisi de kendine olur." ifadesini kullandı.

Ziyaret sırasında, Türkiye'nin Washington Büyükelçinin heyetlerarası görüşmede yer almamasının, diplomatik teamüllere aykırı ve yanlış bir iş olduğunu dile getiren Altay, Cumhurbaşkanlığı korumalarının, ABD'deki güvenlik güçleriyle ve vatandaşlarla bir çatışma ortamına girmelerinin de Türkiye'nin itibarı anlamında çok olumlu bir not sayılamayacağını söyledi.

Amerika ziyaretinden geriye bir emoji ile tarif edilebilecek bir Amerika'ya gidiş geliş kaldığını savunan Altay, "Amerika'da, Türkiye'nin itibarı bir kere daha yerle yeksan edilmiştir. Tansiyon düşürmek için ABD'ye gitmeye gerek yoktur. Türkiye-ABD ilişkilerinde tansiyonu düşürmenin daha başka yol ve yöntemleri vardır. Bizce sonuçları bakımından Türkiye lehine hiçbir kazanımın elde edilmediği bir ziyarettir." dedi.

Engin Altay, Türkiye'nin, OHAL şartlarıyla daha fazla yaşaması ve yol alabilmesi mümkün olmadığını belirterek, "Hükümetin bir an önce OHAL'ı kaldırmasını ve Türkiye'nin süratle bir normalleşme ve demokratikleşme yolunda adım atması öncelikli ihtiyacıdır." ifadesini kullandı.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ