USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hukukçu Yazar Hüseyin Demir: 'Toplumsal uzlaşı ile af tartışılabilir'

Gündeme gelen af tartışmasında aileleriyle birlikte milyonlarca hükümlü konuyu yakından takip ediyor. Af ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan hukukçu yazar Hüseyin Demir, cezaevlerindeki kapasite sorunu, FETÖ'cü hâkimlerin vermiş olduğu kararlar ve af teklifiyle ilgili aç

Hukukçu Yazar Hüseyin Demir: 'Toplumsal uzlaşı ile af tartışılabilir'
20-02-2019 21:12
Google News

Türkiye'de uzun zamandır tartışılan konulardan genel af konusu geliyor. Binlerce hükümlü ve tutuklu ile onların ailelerinin merakla beklediği af konusunda çalışmalar yapan Hukukçu Yazar Hüseyin Demir, cezaevlerindeki kapasite sorunu, FETÖ'cü hâkimlerin vermiş olduğu kararlar ve af teklifiyle ilgili açıklama yaptı.

Mahkûm yakınları tarafından sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda her fırsatta dile getirilen af hususunda teklife karşı TBMM'de henüz görüşmelerin yapılmadığını ifade eden Demir, "Adalet Bakanı Abdülhamit Gül başta olmak üzere hükümet kanadından yapılan açıklamalar kapsamlı bir af konusunun gündeme gelmeyeceğine işaret ediyor. Ancak yapılan açıklamalarda ve zaman zaman gündeme gelen yorumlara bakıldığında af olmasa bile ceza sürelerinde şartlı indirim gibi düzenlemelerin masada olduğunu belirtmekte fayda var" şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ