USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Huawei Kendi Yazılımını Geliştiriyor

Çin'li akıllı telefon üreticisi Huawei bu yıl tanıttığı P9, P9 Plus ve P9 Lite modelleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Cihazlarında EMUI arayüzünü kullanan Huawei...

Huawei Kendi Yazılımını Geliştiriyor
23-06-2016 22:18
Google News

Çin'li akıllı telefon üreticisi Huawei bu yıl tanıttığı P9, P9 Plus ve P9 Lite modelleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Cihazlarında EMUI arayüzünü kullanan Huawei kendi akıllı telefon işletim sistemini çıkarmaya hazırlanıyor.

huawei2

Akıllı telefonlar ilk piyasaya sürüldüğünde firmalar ağırlıklı olarak kendi işletim sistemlerini kullanıyorlardı. Zaman içerisinde Android'in durdurulamaz büyümesi karşısında direnmeyi bırakan firmalar akıllı telefonlarında Android kullanmaya başladılar.

Android; Google ve Open Handset Alliance tarafından, mobil cihazlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz olmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarını daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google, Android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlayarak para kazanmaktadır. Android'in desteklenen uygulama uzantısı “.apk”dır.

Huawei tıpkı Samsung'un kısa bir süre öncesine kadar ısrarla denediği gibi kendi akıllı telefonlarında kendi geliştirdiği yazılımı kullanmak için kolları sıvamış durumda. Bu yazılımı acil durum yazılımı olarak düşünen Huawei ileride Google ile yaşayabilecekleri muhtemel bir problem veya Android işletim sisteminde meydana gelebilecek sorunlar nedeniyle yazılımını hazırlıyor. Yani bu yazılımı hiçbir zaman görmeme ihtimalimiz de mevcut.

EMUI arayüzünün güncel versiyonunu yaz aylarının sonunda kullanıcılarla buluşturmayı düşünen firmanın geliştireceği yazılım da ayrı bir merak konusu. Samsung Tizen örneği ortadayken Huawei böyle bir maceraya atılır mı yorum sizlerin.

SCROLL

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ