USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

“Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu“ başlıyor

"BTK iş birliğiyle bir etkinliği daha hayata geçirmekten son derece mutluyuz. Bu değerli maratonu, vizyonumuzun bir parçası olan bilgi teknolojileri ekosistemine katkıda bulunma işlevi açısından da önemli görüyoruz"

“Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu“ başlıyor
01-06-2021 17:46
Google News

İSTANBUL 

Huawei Türkiye ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye'deki yetenekli yazılım geliştiricilerinin bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki gelişimini amaçlayan "Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu" projesini hayata geçiriyor.

Huawei açıklamasına göre, ödüllü kodlama yarışması Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu, "Yapay Zeka" ve "Huawei Mobil Servisleri (HMS)" olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek.

Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu ile yetenekli yazılımcıların, farklı kodlama alanlarında üretecekleri projelerle kendilerini geliştirmeleri ve bu konudaki bilgilerini artırmaları amaçlanıyor. Üç etapta tamamlanacak maratonda adaylar, ilk aşamada 26 Mayıs'tan itibaren BTK Akademi web sitesi üzerinden ön başvuruda bulunacak. Adaylar bu aşamada "Yapay Zeka" ve "Huawei Mobil Servisleri (HMS)" kategorilerden birini seçecek.

26 Mayıs-13 Haziran'da adayların, maratona katılmak ve sertifikalarını almak için gerekli çevrim içi ön eğitimi BTK Akademi web sitesi üzerinden tamamlamaları bekleniyor. Yapay zeka kategorisine yönelik eğitimler; "Bilgi Teknolojilerine Giriş", "Python ile Makine Öğrenmesi", "Doğal Dil İşlemeye Giriş", HMS (Huawei Mobil Servisleri) alanındaki eğitimler ise "Bilgi Teknolojilerine Giriş", "JAVA ile Programlamaya Giriş" ve "Huawei Mobil Servisleri" konularından oluşuyor.

İkinci aşamada ise adaylar, 20 Haziran'a kadar Huawei Yetenek Mülakat Sistemi (Talent Interview) üzerinden eleme sınavına girecek. Sınavı geçip maratona hak kazanan adaylar, 21 Haziran'da açıklanacak. Son aşamada, 25-28 Haziran'da adayların kendilerine verilen kategorideki projelerini 48 saat içinde hazırlayıp sunmaları bekleniyor. Jüri sunulan projeleri 5 Temmuz'a kadar değerlendirecek. En yüksek dereceyi alan ilk 10 projenin sahibi, düzenlenecek ödül töreni ile ödüllerine kavuşacak. Yarışmanın ödülü Huawei MateBook X dizüstü bilgisayar olarak belirlendi.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ