USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

HTC Nexus "Kod adı Marlin"in de özellikleri sızdırıldı

HTC,Google ile yaptığı anlaşmanın neticesinde piyasaya bu yıl iki adet Nexus cihazı sürecek gibi görünüyor. Bu cihazların üst segmentte yer alan modeli Marlin'in özellikleri yavaş yavaş belli olmaya başlıyor.

HTC Nexus "Kod adı Marlin"in de özellikleri sızdırıldı
02-07-2016 07:32
Google News

Google'ın Nexus programında bir sonraki akıllı telefon üreticisi olacağı belirtilen HTC'nin yeni Nexus modelinin özellikleri sızdırıldı.
Kod adı Marlin olan cihazın özellikleri güncel amiral gemisi modelleriyle birlikte göz önüne alındığında üst segmentte konumlandırılıyor.

comparison3

Hatırlayacağınız üzere Nexus serisi macerası ilk olarak HTC ile başladı ve süreçte Samsung,LG,Huawei gibi devler de Nexus cihazlarını tanıttı.
Tekrar HTC'nin üreteceği belirtilen Nexus cihazları hakkında daha önce iki modelin ismi sızdırılmıştı.
S1 “Sailfish” ve M1 “Marlin” kod adlı bu cihazlardan biri orta sınıf biri üst seviye olarak üretilecek. Hatta kısa bir süre önce Huawei'nin de tekrar Nexus telefon üreteceği gündeme gelmişti. Nexus 6P'nin güncel sürümü olarak piyasaya sürülecek olan Huawei Nexus 2016 hakkında henüz bir sızıntı bulunmuyor.

HTC Marlin'in ;

• Qualcomm Snapdragon 800 serisi işlemci
• 4 GB RAM
• 32GB ve 128 GB Dahili hafıza
• USB Type-C Portu
• 12 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera
• 3450 mAh batarya
• Cihazın alt kısmında yer alan hoparlörler

Bu bilgiler ışığında yeni Nexus'un Sailfish modeline göre çok daha başarılı ve performansa yönelik bir cihaz olarak karşımıza çıkması muhtemel. 3 yıl boyunca Nexus üreteceği söylenen firmanın tek modelle mi yoksa geçtiğimiz yıl Huawei ve LG cihazları gibi çift modelle mi karşımıza çıkacağı merak konusu. Ayrıca diğer bir konu da geçtiğimiz yıl üretilen Nexus'ları üreten firmaların Türkiye pazarında olmalarına rağmen cihazların resmi olarak ülkemizde satışa sunulmaması.

Türkiye pazarında da oldukça geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan HTC'nin yeni Nexus modelini Türkiye'de de satışa sunması gerektiği kaydediliyor.


Kaynak: SCROLL

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ