TEKİRDAĞ
Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde yaşayan Münir Genç (70), ormandan topladığı ağaç parçalarını yontarak sanat eserine dönüştürüyor.
Genç, bir zamanlar tarihe tanıklık etmiş, öküz arabaları, pulluk çeker, döver çeker, at arabaları, yayık, saban, orak ve saman balyalarını maketlerini yaparak, hem siparişlerini yetiştiriyor, hem de katıldığı etkinliklerde eserlerini satarak para kazanıyor.
Ağaç parçalarını sabırla yontarak tarım aletleri ya da çeşitli hayvan figürlerine dönüştüren Genç, büyük bir kütük parçasını ayrıntılarıyla tarihi bir köprü maketi haline de getirebiliyor.
Genç AA muhabirine yaptığı açıklamada, zamanının değerlendirmek için emekli olduktan ağaç parçalarından değişik şekiller oluşturmaya başladığını söyledi.
Evinin üst katında oluşturduğu küçük atölyede, topladığı ağaç parçalarını bıçak yardımıyla yonttuğunu dile getiren Genç, "Emekli olduktan sonra hobi olarak başladığım oymacılığı meslek haline getirdim. Her çeşit ağaca başarıyla şekil veriyorum. İnsanlar böyle nostaljik eserleri seviyor. Beni de sergilerde, fuarlarda görünce sipariş veriyorlar. Ben de siparişlere göre ağaçlara şekil vererek ürünü ortaya çıkarıyorum." dedi.
Ağaç parçalarını oyarak at arabası, at figürü, saban, ahşap mutfak aletleri ve biblo gibi eserler yaptığını ifade eden Genç, "Kahvehanede gidip oturmak yerine bir şeyler yapmak istedim. 4-5 yıldır da yapıyorum. Bunları yaparken çok mutluyum. Fuarlara katılınca insanlarında eserlere ilgi göstermesi hoşuma gidiyor. Hem zamanımı değerlendirmiş oluyorum hem de para kazanıyorum. Artık insanlar geçmişten, atalarının yaşadığı zamandan bir şeyler görmek istiyor. O yüzden yaptığım ürünler vatandaşlar tarafından tercih ediliyor." diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com