Fransız Le Monde Gazetesi, Noel ve Yılbaşı tatili öncesinde uyarılarda bulunurken, Dünya Sağlık Bakanlığı’na göre alkol tüketiminde en yüksek sağlık riskini kadınlar oluşturuyor.
Kalıplaşmış olan sanayi olarak en gelişmiş ülkelerde daha aktif bir şekilde alkol tüketildiğini gösteren son istatistik verileri tam olarak doğru değil. LE MONDE'UN DİKKAT ÇEKTİĞİ ORANLAR Birçok Batı ülkesi, yetişkinlerin yılda ortalama 10 ile 12.4 litre saf alkol aldığı ülkeler listesinde yer alırken, öte yandan Le Monde Rusya, Polonya, Litvanya gibi ülkelerde bu göstergenin 12,5 litreyi geçtiğine dikkat çekiliyor.Dünya Sağlık Örgütü sadece alkol tüketen kişilerin ülkelere göre göstergelerini ele alan diğer bir liste daha çıkardı.
RUSYA, HİNDİSTAN, NAMİBYA, MALİ... Bu durumda içki içen Ruslarda yıllık ortalama tüketim miktarı 22.3 litre oldu. Bu rakam Beyaz Rusya’da 22.1, Polonya’da ise 24.2 litre olarak ortaya çıktı. Bu rakam Hindistan (28.7 litre), Namibya (27.7 litre), Mali (29.3 litre) ve Gambiya (30.9 litre) ülkelerine göre önemli ölçüde daha az olduğunu gösteriyor.Müslüman ülkelerde alkol tüketen insanların sayısı geleneksel bir şekilde düşük olurken, ancak çok alkol alan ülkeler arasına yıllık 24.8 litre ile İran ve 32.8 litre ile Birleşik Arap Emirlikleri de girdi.
DÜNYADAKİ YETİŞKİN NÜFUSUN YÜZDE 48'İ HAYATINDA HİÇ ALKOL ALMAMIŞBu arada, Dünya Sağlık Örgütü dünyadaki yetişkin nüfusun yüzde 48’lik kısmının hayatlarında hiç alkol almadıklarına dikkat çekiyor.
Le Monde'un Dünya Sağlık Örgütü verilerine dayanarak hazırladığı bu rakamlara alkollü araç kullanma ve alkol sebebiyle oluşan kazalarla, alkollü olarak işlenen cinayetler dahil değil.