USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Her türlü provokasyon aciz kalacaktır'

CHP Parti Sözcüsü Tezcan, "Provokatif eylemlere hiçbir şekilde karşılık vermeyeceğiz. Kararlılığımız karşısında her türlü provokasyon aciz kalacaktır." dedi. - Anadolu Ajansı

'Her türlü provokasyon aciz kalacaktır'
28-06-2017 19:12
Google News

ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşün 14. gününde Düzce İhsaniye mevkisinde Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) topladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gözünün, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı bu yürüyüşte olduğunu dile getirerek, toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırmak ve bütün adaletsizlik alanlarını yok etmek üzere yürüdüklerini ifade etti.

Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun "Ben adalet için yürüyorum" sözüyle yola çıktığını anımsatarak, "Bu yürüyüşün sonunda İstanbul'daki o büyük buluşmada milyonlarla buluşacak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet istemi, çığlığı, özlemi. 9 Temmuz Pazar günü saat 16.00'da Maltepe'de miting meydanında olacağız. Bütün Türkiye'deki adalet isteği ve özlemi olanlarla buluşacağımız büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

"Her türlü provokasyon aciz kalacaktır"

Yürüyüş boyunca çeşitli provokasyonlarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Tezcan, "Provokatif eylemlere hiçbir şekilde karşılık vermeyeceğiz. Bir, provokasyona teslim olmayacağız. İki, provokasyonlar bizi korkutmayacak. Üç, provokasyonlar bu yürüyüşü zayıflatmayacak. Tam tersine yürüyüşe katılanları ve hatta izleyenleri daha fazla bileyip, bilinci çelikleştiren ve yürüyüşün gücünü artıran bir müdahale niteliğine dönüşüyor. Kararlılığımız karşısında her türlü provokasyon aciz kalacaktır. Bu yürüyüşü provoke etmek isteyenlerin tamamı aciz kalacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: İlkay Güder, Yıldız Nevin Gündoğmuş

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ