İSTANBUL - KAAN BOZDOĞAN
İstanbul'un Üsküdar ilçesinde Down sendromlu 10 çalışanın hizmet verdiği "Tebessüm Kahvesi", ekibi ve ismiyle özdeşleşen duyguları oluşturan güler yüzlü servisiyle ilgi görüyor.
Geçen sene 2,5 aylık hijyen, servis ve davranış biçimleri eğitimlerinin sonunda aldıkları sertifikayla meslek hayatına atılan dezavantajlı gençler, aldıkları siparişleri kendilerine özgü sevecen ve sempatik tavırlarıyla müşterilere servis ediyor.
Gün içinde 08.00-20.00 saatleri arasında 5'erli gruplar halinde 6'şar saat olmak üzere iki vardiya çalışan ekip, çay-kahve veya meşrubat içmek ya da bir şeyler yemek için işletmeye gelen müşterilerin de ilgi odağı olmuş durumda.
Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tebessüm Kahvesi'nin dezavantajlı gruplar üzerinde iz bırakacak ve geleceğe taşınabilecek projeler üretmek düşüncesiyle ortaya çıktığını belirtti.
Tebessüm Kahvesi'nin aynı zamanda bir okul olduğuna dikkati çeken Yıldız, "Biz istedik ki buraya gelen her arkadaşımız bu sürecin sonunda yaptığımız hizmetlerle piyasada farklı sektörlerdeki işletmelerde, Türkiye'nin marka işletmelerinde görev alabilsin. Biz bunun ilkini gerçekleştirdik. Bir arkadaşımız şu an Boğaz'ın ünlü restoranlarından birinde hizmet veriyor. İstiyoruz ki bu arkadaşlarımız süreç içerisinde işletme sahibi olsunlar, kendi işletmelerini açsınlar." diye konuştu.
"Müşteri memnuniyeti konusunda son derece titizler"
Tebessüm Kahvesi'nde 7'den 77'ye herkesin huzurlu vakit geçirebileceğini dile getiren Yıldız, "İstanbul'un tam ortasında nezih mekanlardan biri. Tebessüm Kahvesi menüsü, fiyat politikasıyla da gerçekten kaliteli mekanlardan biri. Arkadaşlarımız müşteri memnuniyeti konusunda son derece titizler. İddia ediyorum, ismi gibi bir proje. Buraya gelip de insanın huzur bulamadığı bir an yoktur diye düşünüyorum." dedi.
Yıldız, müşterilerin işletmeden mutlulukla ayrıldığını, sevimli, sempatik ve güler yüzlü personellerin hizmet verdiği mekandan vazgeçemeyen daimi müşterilerin bulunduğunu ifade etti.
"Burada tebessüm etmeyene yer yok"
Down Sendromlu Zuhal Başbülbül, çalışmaktan mutluluk duyduğunu ve müşterilerle iyi diyaloglar kurduklarını belirtirken, kazancıyla ev ve araba almayı planladığını ifade etti.
Arlin Gültane, "Burada tebessüm etmeyene yer yok." ifadesini kullandı.
İşletmeyi internette gördükten sonra merak ettiğini ve sonrasında çay içmeye geldiğini aktaran Nazmiye Özaslan ise şöyle dedi:
"İnternette görmüştüm. Çok dikkatimi çekmişti, fırsat bulamamıştım. Bir gün hastaneye giderken 'Tebessüm Kahvesi'nin burada olduğunu fark ettim. Yengemle geldik, çok beğendik. Onların ilgisi, sempatikliği çok hoşumuza gitti. Çok tatlılar, bizden biri, arkadaş gibiler. Hatta bazen çay istiyoruz 'Hadi be' falan yapıyorlar, çok sevimliler. Çevremdekilere önerdim, gelen herkes çok memnun. Burası beni çok rahatlatıyor."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com