USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Hemedan üssünü kullanan Rus uçakları geri döndü

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, İran ın Hemedan üssünü kullanan uçakların görevlerini tamamlayarak Rusya ya geri döndüklerini açıkladı. - Anadolu Ajansı

Hemedan üssünü kullanan Rus uçakları geri döndü
22-08-2016 21:47
Google News

MOSKOVA

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İran ın Hemedan üssünü kullanan uçakların görevlerini tamamlayarak Rusya ya geri döndüklerini açıkladı.

Moskova da basın mensuplarına açıklama yapan Konaşenkov, Suriye deki hava operasyonları için İran ın Hemedan üssünü kullanan tüm uçakların görevlerini yerine getirdiğini bildirdi.

"Şu an bu üssü kullanan tüm uçaklar Rusya ya geri döndü." diyen Konaşenkov, Rus uçaklarının ileride Hemedan üssünü kullanmasının, Suriye deki durum ve İran la yapılacak karşılıklı anlaşmalara göre şekilleneceğini ifade etti.

Öte yandan Duma Savunma Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı Sergey Jigarev, Rusya nın Hemedan ı kısa bir süreliğine kullandığını belirterek, "İranlı partnerlerimiz bize gönüllü olarak izin verdi. İhtiyaç ortadan kalkınca uçaklarımız oradan ayrıldı." değerlendirmesinde bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Hemedan üssünün Rus uçaklarınca kullanımının "şimdilik" sona erdiğini duyurmuştu. Kasımi, "Rusların burada bir hava üssü yok ve konuşlanmış değiller. Bu İran ın izin verdiği geçici bir işti. Şimdilik sona erdi." ifadelerini kullanmıştı.

Muhabir: Hakan Ceyhan Aydoğan

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ