USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hem sağlığını kaybetti hem emekli maaşından oldu

Sakarya'nın Hendek ilçesinde yaşayan 64 yaşındaki 3 çocuk babası Muzaffer Özkılınç, emekli olduktan 5 gün sonra tekrar işe çağrıldı. Hendek Belediyesine ait bir şirkette 54 ay boyunca şoförlük yapmaya devam eden Özkılınç, SGK'dan kendisine gelen cezayla şoke oldu.

Hem sağlığını kaybetti hem emekli maaşından oldu
28-01-2019 03:32
Google News

1986 yılında Sakarya'nın Hendek ilçesine gelerek Hendek Belediyesinde şoför olarak göreve başlayan Muzaffer Özkılınç, 2007 yılında kendisi gibi şoförlük yapan 5 arkadaşıyla birlikte emekli oldu. Emekli olduktan 5 gün sonra dönemin Ulaştırma Müdürü tarafından Belediyeye çağrılan Özkılınç, araçları kullanacak ve bakımlarını yapabilecek kimse olmadığı söylenerek yüzde 80'i Hendek Belediyesine ait olan şirket üzerinden tekrar işe alındı. 54 ay boyunca görevine devam eden Muzaffer Özkılınç, 2012 yılında SGK tarafından kendisine gelen yazıyla şoke oldu.

Kamudan emekli olduktan sonra tekrar yüzde 50'sinden fazlası kamuya ait bir kuruluşta çalıştığı gerekçesiyle kendisine yazılan cezayı alarak Hendek Belediyesine giden Özkılınç, yaşadıklarını anlatmak istedi. Durumu öğrenen Belediye yetkilileri, borcu ödeyeceklerini belirterek Özkılınç'ı belediyeden gönderdi. Durumu mahkemeye taşıyan Özkılınç ve arkadaşları, Sakarya'da mahkemeyi kazandı ancak SGK'nın itirazı üzerine Yargıtay'a giden dosyada karar bozuldu ve cezanın çalışanlar tarafından ödenmesine hükmedildi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ