USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Hedefinde HDP vardı

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Avrupa Parlamentosunun sözde Ermeni soykırımı konusundaki kararını kınayan bildiriye imza atmayan HDP’yi sert sözlerle eleştirdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen üçüncü Bakanlar Kurulu Toplantısı sonras

Hedefinde HDP vardı
20-04-2015 23:34
Google News

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Avrupa Parlamentosunun sözde Ermeni soykırımı konusundaki kararını kınayan bildiriye imza atmayan HDP’yi sert sözlerle eleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen üçüncü Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’nin soykırım yapmadığını, soykırım yapan ülkelerinse belli olduğunu söyledi. Arınç, “Dünyada soykırım yapanlar da bellidir. Kayıtlar altına alınmıştır. BM’nin soykırım tarifi içerisine Türkiye’de 1915’te yaşanan olaylar girmez. Biz kendimizden eminiz. Bütün dünyaya bu tezlerimizi inanarak haykırıyoruz. Bunun arkasında duruyoruz”dedi.

"HALKIMIZ TAKDİR EDECEK"
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Avrupa Parlamentosunun sözde Ermeni soykırımı konusundaki kararını kınayan bildiriye imza atmayan HDP’yi de eleştirerek, “HDP hariç Türkiye’deki siyasi partiler aynı konuda milli bir mesele olduğu için ittifak ettiler. AK Parti, MHP ve CHP, gereken cevapların verilmesi konusunda müşterek bir bildiriye de imza attılar. HDP’nin farklı görüşleri var. Onu da halkımız takdir edecektir. Kaldı ki soykırım konusunda Meclis’e kanun teklifi verme cüretinde bulunmuş bir partiye soykırıma sahip çıkmak ne kadar yakışıyor, onu halkımız takdir edecektir" diye konuştu.
Alman hükümetinin sözde soykırım iddiasını kabul etme hazırlığı da sorulan Arınç, “Parlamentolardan bu tür kararlar çıkabilir. Hepsine karşı verilecek cevabımız vardır” yanıtını verdi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ