USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

HDP’li Bilgen: Bizim gündemimizde böyle bir şey yok

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, PKK’nın "HDP’li milletvekillerinin halk ile toplantılar yaparak halkın onayı ile Meclis’ten çekilmesi gerektiği" talimatı verdiği iddialarına ilişkin, “Bizim şu an gündemimizde böyle bir şey yok. Biz siyaset...

HDP’li Bilgen: Bizim gündemimizde böyle bir şey yok
21-12-2015 20:46
Google News
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, PKK’nın "HDP’li milletvekillerinin halk ile toplantılar yaparak halkın onayı ile Meclis’ten çekilmesi gerektiği" talimatı verdiği iddialarına ilişkin, “Bizim şu an gündemimizde böyle bir şey yok. Biz siyaset yapmanın önündeki engellerin kalkmasını ısrarla savunuyoruz. Bizim böyle bir tercihimizin olmasını kimse bekleyemez” dedi.
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen MYK Toplantısı’nın ardından bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bilgen, bir gazetecinin ’Meclis’ten çekilecek misiniz’ sorusuna, “Bizim şu an gündemimizde böyle bir şey yok. Biz siyaset yapmanın önündeki engellerin kalkmasını ısrarla savunuyoruz. Bizim böyle bir tercihimizin olmasını kimse bekleyemez. Biz halka çekilmek üzere gitmedik. Onun sorunları karşısında sonuna kadar mücadele etmek, onun ödediği bedele layık ona yakışan bir çaba içinde Ankara’da da olmak. Parlamento mekanizmalarını da bunun için, kullanmak için varız” ifadelerini kullandı.

BİLGEN, DEMİRTAŞ’IN RUSYA’YA YAPACAĞI ZİYARETLER HAKKINDAKİ ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya’ya yapacağı ziyaret hakkındaki eleştirilerle ilgili ise Bilgen, "İktidar partisi sözcüsü eş başkanımızın Rusya gezisiyle ilgili bir polemik içerisine girdiği için ifade etme ihtiyacı görüyorum. Biz istişare yolunu bilen ve bunu elden geldiğince uygulayan bir partiyiz. Bize hassasiyet uyarısı yapanlara, biz de aynı hassasiyeti kendilerine hatırlatıyoruz. Rusya ile ilişkilerde yaşanan krizle ilgili muhalefet partilerini sağlıklı, doğru bilgilendirme ihtiyacı duyuyorlar mı, duymuyorlar mı? Eğer bizden bir sorumluluk, bir yurtseverlik duyarlılığı bekliyorlarsa galiba bunun önce kendilerinin demokratik kültürün gereği olarak sergilemesi, göstermesi gerekiyor. Uçağı düşürürken hassasiyet göstermeyenler, sonuçlarının ne olacağını öngöremeyenler şimdi başkasına hassasiyet hatırlatması, uyarısı yapmasınlar. Eş başkanımız oraya, oradaki mağdur çalışanların taleplerini de, ihtiyaçlarına da çözüm geliştirebilme niyetiyle gidiyor. Bu konuda çok ciddi talepler var” diye konuştu.

“BİZİM AÇIMIZDAN ÖZ YÖNETİM BÖLEN, ÇATIŞTIRAN, KAMPLAŞTIRAN BİR ŞEY DEĞİL”
Öz yönetim istekleri hakkında da konuşan Bilgen, şunları kaydetti:
"Bizim açımızdan öz yönetim bölen, çatıştıran, kamplaştıran bir şey değil. Aksine bir arada yaşamanın yeni bir formülünü bulma, yeni bir statüsünü inşa etme. Türkiye idari yapısının bu eksende reforme edilmesini, değiştirilmesini ciddi bir dönüşüme tabi tutulmasını, merkezi vesayetin zayıflatılarak yerel katılımın, doğrudan demokrasinin imkanlarının önünün açılmasıdır bizim açımızdan. Bunlar olmadan Türkiye’deki siyasi sistemin nasıl demokratikleşeceğine dair eğer onların başka bir önerisi varsa onu sunsunlar."
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ