USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hazımsızlık ve susuzluğa karşı Osmanlı şerbeti

Eskişehir'de aktarlık yapan Koray Hüseyin Özkılıç, iftar sonrası yaşanan hazımsızlık sorunu ve oruç sırasındaki susuzluk problemini Osmanlı şerbeti ile giderilebileceğini belirterek bu tarihi içeceğin evde hazırlanması tavsiyesinde bulundu.

Hazımsızlık ve susuzluğa karşı Osmanlı şerbeti
08-06-2016 16:22
Google News

Ramazan ayı ile birlikte vatandaşların bazıları iftar sonrasında hazımsızlık problemleri ile karşı karşıya kalıyor. Beslenme alışkanlığının da büyük ölçüde değişmesi ile, iftar sonrası mide problemleri vatandaşları rahatsız ediyor. Bu sağlık problemlerine karşı hem susuzluk hemde hazımsızlık sorunlarına iyi gelen Osmanlı şerbetinin faydalarını anlatan aktar Koray Hüseyin Özkılıç, vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. 

Osmanlı şerbetinin evde yapılmasının gerektiğini dile getiren Özkılıç, "Ramazan'da iftardan sonra hazımsızlık problemleri yaşanır. Hazımsızlığı ortadan kaldırmak için de Osmanlı zamanında Osmanlı şerbeti içilirdi. Sadece hazımsızlık için değil, susuzluk için de önemlidir. Karaciğerin susuzluktan zarar görmesini de engeller. Şerbet sayesinde vatandaşlar güzel bir Ramazan geçirebilir" dedi.

"İŞİN KOLAYINA KAÇIYORLAR"

Şerbetin hazır alınması yerine evde yapılmasının daha sağlıklı olacağını da sözlerine ekleyen Özkılıç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Osmanlı şerbetini herkes tam yapamıyor. İçerisine kızamık şekeri, karanfil, tarçın, kakule ve elma, vişne, erik kurusu gibi bir kaç materyal daha eklenmelidir. Çünkü karaciğeri koruyan demirhindi de atılarak şerbet hazırlanıyor. Şerbet süzülüyor ve hazır hale geliyor. 

Fakat şimdilerde piyasada satılanların birçoğunda çoğu materyal yok. Yani işin kolayına kaçıyorlar. 2-3 kalem malla Osmanlı şerbeti yapılmış oldu deniliyor. Elimizden geldiğince vatandaşlarımıza yapılmasını da anlatıyoruz. Dışarıdan 1 litre alınacağına, bu malzemeler ile 6-7 litre yapabilirsiniz. Bir hafta boyunca da yeter. Hem de tarihi bir geleneği de canlandırmış oluruz. Zaten eskilerimizde hatalı ve yanlış bir şey yoktur. 

Bugün de geleneklerinin bir çok faydasını görüyoruz. Biz onlarla gurur duyacağımıza filmini çekip kötü tanıtıyoruz. Halbuki çok güzel gelenekler ve lezzetlerden bahsedilmiyor. Çeşitli iftiralar ve lekeler atacağımıza, bu faydalı ürünlerini tanıtalım."

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ