USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

'Hayatımı organ bağışı çalışmalarına adadım'

Türkiye'de dördüncü yüz naklinin yapıldığı Çolak, "Yüz naklinden sonra hayatım tamamıyla değişti. Bütün organlarımı bağışladım. Hayatımı da organ bağışı çalışmalarına adadım." dedi. - Anadolu Ajansı

'Hayatımı organ bağışı çalışmalarına adadım'
26-01-2017 18:02
Google News

İSTANBUL

Türkiye Organ Nakli Vakfı tarafından Taksim'deki bir otelde, "Uluslararası Organ Nakli Ağı Projesi (İnternational Transplant Network) kapsamında düzenlenen 5. Medya Çalıştayına 15 farklı ülkeden 30 gazeteci katıldı.

Türkiye'nin 4. yüz naklinin yapıldığı Turan Çolak, organ naklinin hayatını nasıl değiştirdiğine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'de doğduğunu, daha küçük yaşlarda yüzünün yandığını ve Antalya Akdeniz Üniversitesinde ameliyat olduğunu söyledi.

Uşak'ta henüz 19 yaşındayken vefat eden Tevfik Yılmaz'ın yüzünün kendisine nakledildiğini, bunun için de bağışta bulunan Yılmaz ailesine minnettar olduğunu vurgulayan Çolak, şöyle konuştu:

"Onlara çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde yeni bir hayat yaşadım. Yüz nakli olmadan önce hiçbir yaşantım yoktu. Tabiri caizse ben deli danalar gibi dolaşıyordum. 35 yaşına kadar hiçbir bayanla konuşmuşluğum yoktu. Çekiniyordum, evlenip bir yuva kurabilir miyim diye düşünmüyordum. Yüz nakli olduktan sonra hayatım çok değişti. Artık herkesle konuşmaya başladım. Yeni arkadaşlar edindim. Çok çevrem oldu. Ondan sonra 'evlenebilir miyim' arayışına girdim. Hayatımı değiştirmek istedim."

"Organ bağışı konusunda toplumun bilinçlenmesi için çalışıyoruz"

Çolak, cesaretini topladığını ve hayatını Bircan Çolak ile birleştirdiğini ifade ederek, "Eşim de böbrek nakli olan bir hasta. İkimiz de nakilli olduğumuz için birbirimizden anlarız. Milli Eğitim Bakanlığından emekli olup İzmir'den ayrılarak Antalya'ya yerleştim. Şu anda Antalya'da çok mutlu bir hayatımız var." diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesinde kurulan Organ Nakli Derneğinde aktif olarak çalıştıklarını dile getiren Çolak, "Dernek olarak kendi imkanlarımızla Türkiye geneline turlar düzenliyoruz. Organ bağışını anlatmak için çabalıyoruz. Sloganlar üreterek, pankartlar açarak, organ bağışı konusunda toplumun bilinçlenmesi için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Adem Demir, Hikmet Faruk Başer-

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ