USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HASTANELERİN BİYOMEDİKAL DEPARTMANLARINDA DÖNÜŞÜM

Richard Wolf’un Türkiye Genel Müdürü Dr. Aykut Sümer, 1980’ler ile günümüz arasında hastanelerdeki teknoloji farkının mutluluk verici olduğunu söyledi.

HASTANELERİN BİYOMEDİKAL DEPARTMANLARINDA DÖNÜŞÜM
07-10-2015 15:33
Google News

Richard Wolf’un Türkiye Genel Müdürü Dr. Aykut Sümer, 1980’ler ile günümüz arasında hastanelerdeki teknoloji farkının mutluluk verici olduğunu söyledi. 

Almanya merkezli, anahtar teslim hastane projelerinin medikal çözüm ortağı ACENDIS firmasının tüm hastane projelerinde aktif destek veren ve endoskopik cerrahi, endoskopik uygulamaları alanında dünyanın önemli markalarından Richard Wolf’un Türkiye Genel Müdürü Dr. Aykut Sümer, biyomedikal mühendislik konusundaki bilgi ve birikimiyle sağlık hizmeti sunucularına destek vererek öğrencilik yıllarından bu yana hastanelerin biyomedikal departmanlarında müthiş değişimlerin yas¸andığına tanık oldugˆunu ifade etti.

Sümer, “1980’lerde hastanelere gittiğimizde biyomedikal departmanı olarak işaret edilen yerde bizi elektrik teknisyenleri karşılardı ve kapıda ‘teknik servis’ yazardı. O yıllarda biyomedikal departmanlarının ve görevlerini kimse tarafından tam olarak bilinmezdi. Artık hastanelerde biyomedikal diye ayrı bir departmanın olması ülkemiz için çok önemli ve mutluluk verici. Sağlık gibi hassas bir alanda hizmet veren hastanelerde ileri teknoloji cihazların uzman ellere teslim edildiğini görmenin mutluluk verici. Çözüm ortağı olduğumuz ACENDIS firması, 20 yıldır sağlık sektörünü son teknoloji cihazlar ile donatıyor. Bu cihazların denetiminin ve kullanımının, konusunda uzman mühendisler ve teknikerler tarafından yapılması, gerek hastaneler, gerekse sektöre hizmet veren bizim gibi profesyoneller için çok önemli” dedi.

Sağlık sektörünün son on yılda kaydettiği hızlı büyümeye dikkat çeken Sümer, “Gelişen teknoloji, birçok sağlık probleminin çözümünde tanı, takip ve tedavi yöntemlerinin de kolaylaşmasını sağlıyor. Biyomedikal çok hızlı gelişen bir mühendislik dalı. Ar-Ge, tasarım, üretim alanlarında inovasyon yapmak, gelişmek, hızlı çözümler sunmak için gerek sağlık sektörünün, gerekse bu sektöre hizmet veren firmaların bu disiplinde yetişen mühendislere ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ