USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Hasta AB'den referandumda çıkan “Evet” kararına da “Zart-zurt...”

AB'den referandum açıklaması... "Hasta Kadın" Avrupa Birliği (AB), Türk yetkilileri, halk oylamasıyla kabul edilen anayasa değişikliğinin uygulanmasında mümkün olan en geniş kapsamlı uzlaşıyı aramaya çağırdı.

Hasta AB'den referandumda çıkan “Evet” kararına da “Zart-zurt...”
17-04-2017 04:47
Google News

HABERE GİRMEDEN:

Osmanlı devletini, son dönemlerinde "Hasta Adam" olarak nitelendiren ancak günümüz dünyasında şirret bir "Hasta Kadın" huysuzluğu durumu yaşayan Avrupa, kendi içinden yediği darbeleri, kendi kararlarını vermeye başlayan Türkiye'yi hedefine alarak savuşturmaya çalışıyor.

İngiltere'nin gene bir halk oylaması sonucu Birlik'ten ayrılma kararı, Yunanistan ve İspanya'nın ekonomik şartları ve AB üyesi ülkelerin her birinde artan ırkçılıkla birlikte, iktidarlarını kuşatan faşist söylemler, AB komserlerinin hedef savuşturmak için Türkiye'ye ayar verme çabalarının dozunun arttırmasına sebep oluyor...

Yakın geçmişte, Türkiye'ye yasa dayatanlar, dayattıkları yasaları kendi ülkelerinde yeri geldiğinde uygulamadıkları gibi, üstelik vatandaşları da olan "yabancılar"a karşı, çifte standart örnekleri ile de pek çok defa o "uyum yasaları"nın gereğini yerine getirmediklerini göstermekten geri kalmadılar.

Hele bir de kendi gelişmiş ülkelerinin asla yanaşmadığı ve adına "Mülteciler sorunu" dedikleri bir sorun var ki en çok da kendi "birlik ülkeleri"nin bütün imkanlarına rağmen yapamadığı ve beceremediğini, sürekli aşağıladıkları "Türkiye gibi bir ülke"nin milyonlarca mültecinin ev sahipliğini başarmış olmasına karşı duydukları öfke ile kuduruyorlar...

İşte bu çerçevede okunası bir haber

:

BRÜKSEL

Avrupa Birliği (AB), Türk yetkilileri, halk oylamasıyla kabul edilen anayasa değişikliğinin uygulanmasında mümkün olan en geniş kapsamlı uzlaşıyı aramaya çağırdı.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, halk oylaması sonucuna ilişkin ortak yazılı bir açıklama yaptı.

Sonucun not alındığının belirtildiği açıklamada, "usulsüzlük iddiaları" dahil Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Uluslarası Gözlem Misyonunu'nun değerlendirmesinin beklendiği kaydedildi.

Anayasa değişikliğinin ve özellikle de pratikteki uygulamasının, Türkiye'nin AB adayı bir ülke ve Avrupa Konseyi üyesi yükümlülükleri ışığında değerlendirileceği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'yi, Avrupa Konseyi'nin olağanüstü hale ilişkin de olmak üzere endişeleri ve önerilerini ele almaya teşvik ediyoruz. Halk oylamasının yakın sonucu ve anayasa değişikliğinin kapsamlı sonuçlarına bakarak, Türk yetkilileri (anayasa değişikliğini) uygulamada mümkün olan en geniş kapsamlı uzlaşıyı aramaya davet ediyoruz."

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ