USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

"Handan'ın Kısmeti" işitme engellilerden sonra, “Yaşlılar için” sahneleniyor!

Bir “Osmanlı komedisi” olarak tiyatro sahnelerine çıkan “Handan’ın Kısmeti” isimli oyun, işitme engelli tiyatroseverlerden sonra bu defa da “Yaşlılara özel” gösterim için 17 Şubat’ta Ankara’da sahnelenecek.

"Handan'ın Kısmeti" işitme engellilerden sonra, “Yaşlılar için” sahneleniyor!
16-02-2019 09:19
Google News

KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ

Yoğun ilgi üzerine Lokman Hekim Üniversitesi çalışanlarından oluşan Tiyatro Grubu bir ilki daha gerçekleştiriyor. 

Bir “Osmanlı komedisi” olan “Handan’ın Kısmeti” isimli oyunu geçen ay işitme engelli tiyatrosever vatandaşlarla buluşturan grup, 17 Şubat’ta Mithatpaşa, Devlet Tiyatroları 75. Yıl Sahnesinde yaşlılara özel bir gösterim hazırlığında. 

“Giden dönmeyecekse; kalanların değerini bileceksin. Ölenle ölünmüyorsa eğer kalanlarla yaşamaya devam edeceksin” sözünden yola çıkan tiyatro topluluğu, bu sefer de sevgi bağlamında eli öpülesi büyükler için sahne alıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen oyun; Devlet Tiyatroları 75. Yıl Sahnesinde, önceliğin yaşlılara verildiği salonda seyirciler ile buluşacak. 

Lokman Hekim Üniversitesi Tiyatro Grubu’nun kurucusu ve yönetmeni, KBB Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tarhun Yosunkaya; tiyatroda oynamaktan çok keyif aldıklarını belirterek, amaçlarının sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, tiyatronun güzelliği ile hiç tanışmamış veya tiyatroya gelememiş  insanlarımıza oyunu sergilemek olduğunu ifade etti.

İŞİTME ENGELLİLER İÇİN DE SAHNELENMİŞTİ…

Daha önce, yine başkent Ankara’da bir ilk gerçekleştirilmiş, Hasan Öztürk'ün yazdığı, Dr. Tarhun Yosunkaya'nın yönettiği "Handan'ın Kısmeti”, Devlet Tiyatroları 75. Yıl Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşmuş, işitme engelliler için işaret diliyle sahnelenmişti. 

Gösteri sırasında, Devlet Tiyatroları 75. Yıl Sahnesi, oturma düzeni de işitme engelli izleyicilere göre ayarlanmıştı. Kamuoyunda ilgiyle karşılanan oyun, çeşitli haberlere de gündeme gelmişti. 

İşitme engelliler için  sahneledikleri oyunun çok beğenildiği, oyun bittiğinde, işitme engellilerin  kendilerini ayakta alkışladıklarını, çok duygusal anlar yaşandığını söyleyen Dr. Tarhun YOSUNKAYA; oyun sözlerinin işaret diline  çevrilemediği için şimdiye kadar tiyatroya gidemeyen işitme engelliler için sahneledikleri oyunun farkındalık oluşturduğunu, daha sonra işitme engellilerden bir grubun, elinde çiçekle kendisini ziyarete geldiklerini, bu sefer de duygulanma sırasının kendisine geldiğini ifade etti. 

Yosunkaya, “Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır; işte bu nedenle yaşlılar için sahne alıyoruz.” dedi. 

Dr. Tarhun Yosunkaya,  yaşlıların işitme fonksiyonlarını göz önüne alarak, tiyatro salonunda 2, 3 ve 4. sıraların yaşlılara tahsis edildiğini belirtti.

OYUN HAKKINDA…

Osmanlı devrinde geçen ve bir zamanların aile hayatı ile geleneklerinin karikatürize edilerek sunulduğu oyunda dönemin müzikleri ile komik sahneler heyecan verici bir biçimde anlatılıyor.

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ