USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Halkbank'ın yargı süreci hukuki olmaktan ziyade siyasi temellere dayalı'

Adalet Bakanı Gül, Halkbank hakkında ABD'de başlatılan yarg�� sürecine ilişkin, "Barış Pınarı Harekatı'nın hemen akabinde yapılmış olması bunun hukuki olmaktan ziyade siyasi temellere dayalı olduğunu açıkça göstermektedir." dedi.

'Halkbank'ın yargı süreci hukuki olmaktan ziyade siyasi temellere dayalı'
17-10-2019 14:47
Google News
İzmir

İzmir'de düzenlenen 1. Balkan Ülkeleri Başsavcıları Çalışma Forumu'na katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, forumun açılış konuşmasını yaptı.

Bakan Gül, burada yaptığı konuşmada, Halkbank hakkında ABD'de başlatılan yargı sürecine ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Gül, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Barış Pınarı Harekatı'nın hemen akabinde yapılmış olması bunun hukuki olmaktan ziyade siyasi temellere dayalı olduğunu açıkça göstermektedir. Siyasi bir şantaj meselesi olarak değerlendirilebilir. Hem konjonktür itibarıyla hem zamanlama itibarıyla asla hukuki bir dayanağı olmadığını açıkça söyleyebiliriz. 'Sizlere yaptırımları yapacağız' derken hukukun bu şekilde siyasal bir yaklaşıma ya da düşünceye dayanak oluşturması, hukukun kullanılması kabul edilebilir bir şey değil." dedi.

Bu bir sıcak gelişme haberidir. Kısa süre içinde güncellenecektir. Güncellemeler için sayfayı lütfen tekrar ziyaret edin.

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için AA uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android, Windows) kurabilir, Twitter’da @AACanli hesabını takip edebilirsiniz.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ