USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Halıcılar Kanada'da

Gaziantepli halıcılardan oluşan 30 kişilik heyet, Kanada’nın Toronto kentinde açılan fuara katıldı.

Halıcılar Kanada'da
09-06-2016 15:51
Google News

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birlikleri(GAHİB) Başkanı Selahattin kaplan önderliğindeki 30 kişilik halı üreticisi ve ihracatçısı, Kanada'nın Toronta kentine çıkarma yaptı. Makine Halısında Sürdürülebilir Liderlik UR-GE projesi kapsamında HOMETEX & FLOOREX 2016 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına katılan halıcılar, sektörle ilgili bölgede çeşitli temaslarda bulundu. Fuarı değerlendiren GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan, Türkiye'nin 2023 hedeflerini başarabilmesi için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.Sektörel tanıtım için başlattıkları çalışmaları, dünyanın her yerinde sürdüreceklerini ifade eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, “GAHİB tarafından hazırlanan Makine Halısında Sürdürülebilir LiderlikUR-GE kapsamında bir grup halı üreticisi ve ihracatçılarımızla birlikte Kanada’dayız. 7 Haziran’da açılan fuar başarılı geçiyor.

Kanada bizim için önemli bir pazar ve bu pazarın en etkin aktörleri arasında yer almak istiyoruz. Heyetimizde yer alan üyelerimiz çeşitli temaslarda bulunuyorlar. Sadece ürünlerimizin tanıtımı değil, aynı zamanda sektörümüzle ilgili yenilikleri de burada takip etme şansımız oldu.

HOMETEX & FLOOREX, Kanada’nın en büyük fuar alanı olan Metro Toronto Convention Center’da gerçekleştirilmektedir. Kuzey Amerika’nın en büyük fuarlarına ev sahipliği yapmaktadır. Avusturya, Belçika, Kanada, ABD, Mısır, Hindistan, Litvanya, Türkiye, Afganistan, Pakistan, Çin ve Bangladeş gibi sektörde söz sahibi ülkeler ile Amerika Kıt'asını bir araya getiren bu fuar sektörün yeni pazarlarla işbirliği yapmasına imkan sağlayacağını ummaktayız" dedi. Kanada Türkiye Büyükelçiliğinin Türk firmalarının tanıtımı için elinden geleni yaptığını belirten Kaplan, "Kanada’ya geldiğimiz günden bu yana Kanada Türkiye Büyükelçimiz Sayın Selçuk Ünal, Toronto Başkonsolosumuz Erdeniz Şenel ve Ticari Ataşemiz Süleyman Canıdemir bizleri yalnız bırakmadı. Buradaki pazarlarla ilgili sürekli bilgi alışverişinde bulunduk. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GAHİB heyeti, Kanada’nın Toronto kentinde 7-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen HOMETEX & FLOOREX 2016 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarının tamamlanmasının ardından Türkiye'ye döneceği belirtildi.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ